ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι «μεγάλες προτεραιότητες» της δημοτικής αρχής

Εικόνα του άρθρου Οι «μεγάλες προτεραιότητες» της δημοτικής αρχής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2022, 23:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο είναι οι «μεγάλες προτεραιότητες» της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων για αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σε γραπτή του σημερινή δήλωση, με αφορμή τον ορισμό των αντιδημάρχων. Και οι δύο αυτές προτεραιότητες είναι: πάρκο Πυρσινέλλα και παλιό Πανεπιστήμιο.

«Στη χρονιά που ξεκίνησε έχουμε ανοιχτά δύο πολύ μεγάλα θέματα. Δύο ζητήματα που μπορούν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της περιοχής. Πρόκειται για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα και την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη. Αποτελούν τις μεγάλες μας προτεραιότητες και πιστεύουμε ότι θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα» επισημαίνει ο δήμαρχος.

Δύο «μεγάλες προτεραιότητες» οι οποίες όμως έχουν από μικρό έως μηδαμινό βαθμό «ωριμότητας». Για τα περί αξιοποίησης του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου έχουν γραφεί πολλά. Εν συντομία, το κτίριο ναι μεν παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ Α.Ε. στον Δήμο Ιωαννιτών, αλλά ο τελευταίος δεν έχει ετοιμάσει ούτε μια μελέτη. Και ακόμα πιο συγκεκριμένα δεν έχει οριστικοποιηθεί ο τρόπος αξιοποίησης του κτιρίου. Χωρίς σχέδιο και χωρίς μελέτη, η εύρεση της κατάλληλης πηγής χρηματοδότησης γίνεται μια πολύ μα πάρα πολύ δύσκολη αποστολή. Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να παρουσιάσει η δημοτική αρχή το χρονοδιάγραμμα και τις επόμενες κινήσεις της για το επίμαχο κτίριο.

Το πάρκο Πυρσινέλλα είναι πιο «ώριμο» από το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου. Υπό την έννοια ότι υπάρχει μια διαχειριστική μελέτη, όπως και η δεδηλωμένη (από τον Μάιο) πρόθεση του Δήμου Ιωαννιτών να διεκδικήσει χρηματοδότηση για την αξιοποίηση του πάρκου από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. Το Ταμείο Ανάκαμψης όμως χρειάζεται κι άλλες μελέτες.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων προχώρησε μόλις πριν από έναν μήνα στην ανάθεση της υπηρεσίας συμβούλου «για την υποστήριξη στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη μεθοδολογίας και στη συγκρότηση φακέλου ωρίμανσης της ολοκληρωμένης ανάπλασης του πάρκου Πυρσινέλλα» στην εταιρία «Ειδήμων Σύμβουλοι Ανάπτυξης», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έναντι του ποσού των 24.600 ευρώ. Η προθεσμία ολοκλήρωσης του φακέλου είναι τρεις μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back