Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Οι Κόρες» στο Θέατρο «Κύκλος»

Εικόνα του άρθρου «Οι Κόρες» στο Θέατρο «Κύκλος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2022, 16:07
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παράσταση «Οι Κόρες» της Γλυκερίας Μπασδέκη από την πειραματική θεατρική ομάδα εκ Θεσσαλονίκης «Από τον πέμπτο στίχο κιόλας Φάλτσοι» θα ανέβει στα Γιάννενα, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14), στις 1 και 2 Ιουνίου, στις 21:00. 

Η υπόθεση:

Όλο το έργο διαδραματίζεται μέσα σε μια μέρα, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, στην ανάμνηση μιας Αθήνας. Παίζουν το πιο αγαπημένο τους παιχνίδι στον κόσμο. Παίζουν το παιχνίδι, ΜΗΤΕΡΑ. Νανά και Νούλα, Νούλα και Νανά. Δυο κορίτσια κλεισμένα στο ιλουστρασιόν χαρτόκουτο της Ιστορίας αμφισβητούν και αναζητούν τη χαμένη σχέση τους με τη μητέρα, τις ρίζες, την ενηλικίωση, τον έρωτα, την αυτοδιάθεση, την κοινωνία, τη θέση τους σε μια κάποια Πατρίδα. Μέσα από το παιχνίδι είτε θα καταφέρουν να βρουν τη δική τους Έξοδο, είτε θα συνεχίσουν να ζουν την Κληρονομιά που τους δόθηκε.

Την παράσταση σκηνοθετούν η Μαριάννα Ράντου και η Γεωργία Σκορδά. Στη σκηνοθεσία βοήθησαν:  Γιάννης Διδασκάλου, Χαρά Γιώτα, Κωστής Καπελλίδης. Δραµατουργία: Γεωργία Σκορδά, Μαριάννα Ράντου. Κινησιολογία: Αλέξανδρος Γκουντινάκης. Ενδυματολογία: Absent Mirror. Σκηνογραφία: Βάλια Πριοβόλου, Absent Mirror. Επιµέλεια µουσικής: Γιώργος Χρυσικός, Γεωργία Σκορδά.

Παίζουν: Μαριάννα Ράντου και Γεωργία Σκορδά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back