Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 16-12-2019, 18:21
ΚΟΣΜΟΣ

Το Εργατικό Κόμμα διανύει μία περίοδο περισυλλογής για τα αίτια που οδήγησαν στην εκλογική καταστροφή, ενώ παράλληλα έχουν ήδη ξεκινήσει οι εσωτερικές συζητήσεις για το ποιος θα διαδεχτεί τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος είπε ότι θέλει να παραμείνει μέχρι την ανάδειξη του νέου επικεφαλής.

Σύμφωνα με το κόμμα των Εργατικών, ο Κόρμπιν ζήτησε η διαδικασία για την εκλογή νέου ηγέτη να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου. Η γενική γραμματέας του κόμματος Τζένι Φόρμπι εισηγήθηκε στην εκτελεστική επιτροπή του κόμματος να παρουσιάσει το πλήρες χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, ξεκινώντας από τις 7 Ιανουαρίου.

Η τελική λίστα των υποψηφίων αποφασίζεται από τους βουλευτές του κόμματος, με την προϋπόθεση να έχουν λάβει υποστήριξη από το 10% των βουλευτών και των ευρωβουλευτών του κόμματος, ενώ στη συνέχεια για να καταφέρουν να μπουν στο ψηφοδέλτιο, θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει στήριξη από 21 βουλευτές.


Ονόματα

Πολλά από τα ονόματα που ακούγονται για τη διαδοχή του Τζέρεμι Κόρμπιν, εκτός από αυτό του σκιώδους υπουργού για το Brexit Κέιρ Στάρμερ, είναι γυναικών στελεχών, όπως της σκιώδους υπουργού Εξωτερικών Εμιλι Θόρνμπερι, της σκιώδους υπουργού Παιδείας 'Αντζελα Ράινερ, της βουλευτή Ιβέτ Κούπερ, που είχε πρωταγωνιστήσει με τις τροπολογίες που έφερνε στο κοινοβούλιο κατά τις ψηφοφορίες για το Brexit, της βουλευτή από το Γουίγκαν (βόρεια) Λίζα Νάντι, κ.α. Ωστόσο, αυτή που μέχρι στιγμής έχει την υποστήριξη του κύκλου των οπαδών του Κόρμπιν και του σκιώδους υπουργού Οικονομικών είναι η Ρεμπέκα Λονγκ-Μπέιλι, που είναι υπεύθυνη του κόμματος για την Επιχειρηματικότητα.

Και στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα που ακούγονται για τη διαδοχή της Τζον Σουίνσον, είναι αυτό της Λέιλα Μόραν, που εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2017 σε μία περιφέρεια της Οξφόρδης και επανεκλέχθηκε και σε αυτές τις εκλογές με μεγάλη πλειοψηφία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα