πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι ανθρώπινες μορφές ενός ιταλού εικαστικού στο Ιτς Καλέ

Εικόνα του άρθρου Οι ανθρώπινες μορφές ενός ιταλού εικαστικού στο Ιτς Καλέ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2018, 18:45
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) έρχονται να ενώσουν δυνάμεις και να παρουσιάσουν την έκθεση του ιταλού εικαστικού Beppe Labianca «Μεσόγειος. Ταξίδια και Αναμνήσεις» στο Ιτς Καλέ, στο Κάστρο των Ιωαννίνων. Τα εγκαίνια της περιοδικής αυτής έκθεσης θα γίνουν αύριο 5 Οκτωβρίου, στις 18:00.

Οι εγκαταστάσεις του ιταλού εικαστικού φιλοξενούνται στο Φετιχιέ Τζαμί, στο Βυζαντινό Μουσείο, στο Θησαυροφυλάκιο και στο Μουσείο Αργυροτεχνίας και θίγουν τρία ζητήματα: τη μετανάστευση/προσφυγιά, την υπέρβαση της πραγματικότητας και αλληγορικές και ονειρικές μεταπτώσεις, σύμφωνα με σχετικό σημείωμα.

Τα πρωτότυπα έργα, σε φυσικό μέγεθος, από λεπτά φύλλα οξειδωμένου σιδήρου, αποδίδουν παραλλαγές ανθρώπινων  μορφών από τους πίνακες ζωγραφικής του Labianca. «Η ανθρωποκεντρική τέχνη και η τεχνική του Labianca, με εναύσματα από το σύμπαν της Μεσογείου, των ταξιδιών, των αναμνήσεων, των συσσωρευμένων συναισθημάτων, των πολέμων και της ειρήνης, του χαμού και της χαράς, επιβεβαιώνουν τις απεριόριστες δυνάμεις της τέχνης» αναφέρει ο κ. Σουέρεφ στο σημείωμα της έκθεσης.

Ο εικαστικός Beppe Labianca γεννήθηκε στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας. Σπούδασε καλές τέχνες στο Μπάρι και από τη δεκαετία του ’70 και μετά παρουσιάζει έργα του σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3