ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Oι «Θερμοπύλες» του κ. Καχριμάνη και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Εικόνα του άρθρου Oι «Θερμοπύλες» του κ. Καχριμάνη και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2022, 15:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στρέφει τα βέλη της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την υπόθεση των αναθέσεων σε συγκεκριμένους δικηγόρους, με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου. Για τις αναθέσεις αυτές, τα μέλη της επιτροπής έχουν κληθεί σε απολογία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έχει εκπρόσωπο στην Οικονομική Επιτροπή.

Η παράταξη, σε χτεσινή της ανακοίνωση, κάνει λόγο για την ύπαρξη μιας «στρατηγικής συμφωνίας» μεταξύ της περιφερειακής αρχής και παρατάξεων της αντιπολίτευσης. «Αυτή η στρατηγική συμφωνία, η οποία εκφράζεται και στις ομόφωνες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για απευθείας αναθέσεις σε νομικούς συμβούλους είναι που οδήγησε στην κλήση σε απολογία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όλων- μηδενός εξαιρουμένου- των μελών της για το θέμα. Πλειοψηφία και ‘αντιπολίτευση’ προφανώς εκφράζονται από τις δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη ότι όλα γίνονται γιατί ‘φυλάει Θερμοπύλες στο θέμα των απορριμμάτων’ και δεν κάνουν την παραμικρή δήλωση γύρω από το θέμα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τα των αναθέσεων σε συγκεκριμένους δικηγόρους αφορούν κυρίως υποθέσεις που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 11 Μαρτίου, αφού υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, επικαλούμενος μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, υποστήριξε ότι οι αναθέσεις σε δικηγόρους γίνονται «γιατί φυλάμε Θερμοπύλες στο θέμα των σκουπιδιών».

Μία μέρα νωρίτερα, ο κ. Καχριμάνης είχε ξεκαθαρίσει ότι οι σχετικές αρμοδιότητες που αφορούν το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι θα περάσουν στους Δήμους (και άρα στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου) όταν λήξει το χρονικό διάστημα της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και «Αειφορική Ηπείρου» και το οποίο είναι διάρκειας 27 χρόνων. «Τόσο απλό…» όπως είπε, υπενθυμίζοντας την προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και των τότε νομαρχιακών ΦοΔΣΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back