ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι 26 του Ριζόπουλου, το non paper και τα πόστερ μπόις

Εικόνα του άρθρου Οι 26 του Ριζόπουλου, το non paper και τα πόστερ μπόις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2018, 20:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Είκοσι έξι ονόματα που αποτελούν την πρώτη ομάδα της γραμματείας οργανωτικού του προεκλογικού αγώνα του, ανακοίνωσε ο επικοινωνιολόγος Σπύρος Ριζόπουλος ο οποίος διεκδικεί εδώ και… 16 μήνες την ηγεσία της Περιφέρειας Ηπείρου.  Η επικοινωνιακή ομάδα του κ. Ριζόπουλου εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση συνοδεία ενός non paper (κάτι μεταξύ επίσημης ανακοίνωσης και off the record, ένα είδος… «υπενθύμισης», το οποίο στην Ελλάδα προωθείται στον Τύπο συνήθως από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα). 

Από το non paper αυτό προκύπτει σε γενικές γραμμές ότι πολλά από τα 26 ονόματα είναι προσωπικοί και επιστήθιοι φίλοι, όπως χαρακτηρίζονται, του μελλοντικού υποψήφιου, ή απόφοιτοι της Σχολής Βελλάς, όπου διευθυντής ήταν κάποτε ο πατέρας του κ.λπ.

Στο ίδιο non paper, γίνεται και χρήση του όχι και τόσο συχνού όρου poster boys-πόστερ μπόις που κυριολεκτικά σημαίνει τα πρόσωπα για την αφίσα (το πόστερ). Δύο από τα ονόματα της γραμματείας, δύο επιχειρηματίες, θα αποτελέσουν τα poster boys, τα πρόσωπα που θα αντιπροσωπεύουν τη θέση της παράταξης του κ. Ριζόπουλου για τους νέους επιχειρηματίες.

Και από τα πόστερ μπόις, στον Σάκη Βλέτσα, στέλεχος της ΝΔ και πρώην δήμαρχο Πασσαρώνας. Ο κ. Βλέτσας, μαζί με τον καθηγητή Ιατρικής-νευροχειρουργό Σπύρο Βούλγαρη και τον πρώην βουλευτή Άρτας της ΝΔ Κώστα Παπασιώζο, είναι τα πιο γνωστά ονόματα από τα 26 που ανακοινώθηκαν. Για τον κ. Βλέτσα, μαθαίνουμε ότι «είναι θερμός υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομό Ιωαννίνων και ότι η χρησιμότητα της συμμετοχής του εντοπίζεται στο εξής: Επιβεβαιώνει το υπερκομματικό της προσπάθειας» (!). Σημειωτέον ότι ο κ. Ριζόπουλος ανήκει ιδεολογικά στον χώρο της ΝΔ.

Tα υπόλοιπα 23 ονόματα είναι: Από τα Ιωάννινα: Θεοδωρή Βάσω, οικονομολόγος, Καλιαμούρη Μαρίνα, δικηγόρος, Κοτζαμάνη Πόπη, εργαζόμενη στη ΔΕΥΑΙ, Νούσιας Κώστας, ιδιωτικός εκπαιδευτικός, Ντάλλας Γιάννης, εργαζόμενος στην «Πίνδο», Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, διατροφολόγος, Παπαδόπουλος Μάνθος, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, Ράρρα Στασινή, μέλος του Δ.Σ. της «Πίνδος», Τριαντάφυλλος Σωτήρης, συνταξιούχος στρατιωτικός, Υφαντής Σπύρος, εκπαιδευτικός. Από την Άρτα: Βασιλάκης Δημήτρης, οικονομολόγος, Νάνος Στάθης, παθολόγος, Σπύρου Κωνσταντίνος, οικονομολόγος. Από την Πρέβεζα: Δήμος Δημήτρης, αγρότης-επιχειρηματίας, Μότσιος Γιώργος, εκπαιδευτικός, Παπαϊωαννίδης Αλέξανδρος, νομικός, Πρέντζας Λάμπρος, πρώην διοικητής της Τροχαίας. Από τη Θεσπρωτία: Γκραμπρέλας Δημήτρης, επιχειρηματίας, Κλήμης Δημήτρης, εκπαιδευτικός, Νάσης Δημήτρης, πρώην διοικητής Πυροσβεστικής, Σοφίας Δονάτος, τυροκόμος, Νέτσος Αντώνης, με έδρα την Αθήνα και καταγωγή από τη Χειμάρρα, και Όμηρος Τσάπαλος, από την Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back