Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οδεύει προς ΕΣΠΑ η είσοδος της πόλης της Ηγουμενίτσας

Εικόνα του άρθρου Οδεύει προς ΕΣΠΑ η είσοδος της πόλης της Ηγουμενίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2018, 01:07
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την προέγκριση ένταξης του έργου «Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας – Εγνατία Οδός και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας)» στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) ανακοίνωσε με έγγραφό του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ  Υποδομών-Μεταφορών). Η αναγνώριση της σπουδαιότητας του έργου ανοίγει τον δρόμο για τη χρηματοδότησή του από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς.

Το έργο, προϋπολογισμού 12,7 εκ. ευρώ, είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μετά από προσπάθειες της περιφερειακής αρχής, και δη της αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τατιάνας Καλογιάννη. Παράλληλα, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε αιτηθεί την ένταξή του στο ΣΠΕΜ.

Στο σχετικό έγγραφο τονίζεται πως το έργο «δεδομένου ότι διαθέτει επαρκή ωριμότητα, είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί στην επικείμενη αναθεώρηση του ΣΠΕΜ, διότι δεν διαφοροποιείται ως προς τις βασικές προτεραιότητες του ΣΠΕΜ και πρόκειται για έργο οδικής σύνδεσης το οποίο συμβάλλει στη διασύνδεση δευτερευόντων και τριτευόντων κόμβων με υποδομές του βασικού δικτύου ΔΕΔ-Μ (Λιμένας Ηγουμενίτσας, Εγνατία Οδός)».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back