ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο προορισμός «Ιωάννινα»…

Εικόνα του άρθρου Ο προορισμός «Ιωάννινα»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2018, 03:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας Ηπείρου και της αεροπορικής εταιρίας TUS για οικονομική ενίσχυση της τελευταίας ως προϋπόθεση για την έναρξη των πτήσεων από το Τελ Αβίβ. Υπενθυμίζεται ότι το δρομολόγιο Τελ Αβίβ-Ιωάννινα πήρε αναβολή για τον Οκτώβριο (είχε προγραμματιστεί αρχικά για τον Ιούνιο), με την αεροπορική εταιρία να τροποποιεί τον σχεδιασμό της.

Κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων ενέκρινε την αποδοχή χρηματοδότησης 20.000 ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου για την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση τουριστικής προβολής του προορισμού Ιωάννινα». Το έγγραφο της Περιφέρειας Ηπείρου προς τον Δήμο είχε αρχικά τον τίτλο «Προώθηση τουριστικής προβολής του προορισμού Ιωάννινα από Τελ-Αβίβ» (έτσι αναγράφηκε και στην ατζέντα ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου), για να διορθωθεί αργότερα.

Εκ των πραγμάτων προέκυψαν διάφορα ερωτήματα από δημοτικούς συμβούλους, με τον δήμαρχο κ. Μπέγκα να αναφέρει: «Η δημοτική ή η περιφερειακή αρχή δεν έχει καμία δυνατότητα συναλλαγής με μια αεροπορική εταιρία. Το ‘πακέτο’ των 20.000 ευρώ θα δοθεί για την τουριστική προβολή των Ιωαννίνων. Έχουμε κάθε δικαίωμα μέσα στον συνολικό σχεδιασμό με όλους τους φορείς, να κάνουμε στοχευμένες προβολές του τόπου μας». Οι στοχευμένες αυτές προβολές, όπως ειπώθηκε, θα γίνουν σε Κύπρο, Γερμανία και… Ισραήλ.

Η αντιπολίτευση, από την πλευρά της, ζήτησε πάντως να ενημερωθεί όταν γίνει η εξειδίκευση των δράσεων.

Τέλος, ο κ. Μπέγκας ανέφερε: «Μην ψάχνετε για σενάρια συνωμοσίας» και εκτίμησε ότι κάποιοι ασχολούνται με την παραπολιτική κι όχι με την πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back