Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννενα-Τελ Αβίβ από Μάιο

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα-Τελ Αβίβ από Μάιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2022, 17:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο, η Aegean θα κάνει δρομολόγιο Γιάννενα-Τελ Αβίβ, κατά τη θερινή περίοδο, από αρχές Μαΐου, μέχρι τέλη Οκτωβρίου, στις 22.40 από Γιάννενα και 22.00 άφιξη εδώ.

Αυτό ανακοίνωσε η Μαρίνα Σπυριδάκη, corporate affairs μάνατζερ της εταιρίας, έχοντας δίπλα της τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

«Είναι κάτι που προσπαθούμε να δουλέψουμε, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς αλλά και τους φορείς του τουρισμού, που αποδίδει καρπούς τώρα» είπε μεταξύ άλλων η κα Σπυριδάκη. Συμπλήρωσε ότι «έχουμε τη διαβεβαίωση των αρχών ότι θα βοηθήσουν».

Είπε επίσης ότι στη συνάντηση που έγινε στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, συζητήθηκαν και οι προοπτικές άλλων δρομολογίων, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένη. Είπε όμως ότι «είναι σημαντικό να πετύχει» το συγκεκριμένο δρομολόγιο, «και από εκεί και πέρα θα ανοίξουν δρόμοι και για άλλα».  


«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την πόλη» είπε ο κ. Ελισάφ, τονίζοντας ότι καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες για να ιδρυθεί το δρομολόγιο, ευχαριστώντας την Aegean.

Είπε επίσης ότι θα «τρέξει» διαδικτυακή καμπάνια προβολής των Ιωαννίνων στο Ισραήλ,  από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, ενώ θα ξεκινήσει να λειτουργεί και σχετική ιστοσελίδα «salomioannina».

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η επισκεψιμοτητα της περιοχής από ισραηλινούς τουρίστες, αλλά και το αντίστροφο, προς τους Αγίους Τόπους και το Ισραήλ. Ενημέρωσε επίσης ότι αποδέχθηκε πρόσκληση να συμμετάσχει ως τιμώμενο πρόσωπο, σε αυτοδιοικητικό, διεθνές συνέδριο στο Ισραήλ, όπου θα παρουσιάσει τον προορισμό «Ιωάννινα».

Ξεκαθάρισε δε ότι δεν υπάρχει χρηματική συμμετοχή του Δήμου στο δρομολόγιο.

Ο κ. Καχριμάνης τέλος τόνισε ότι «παίρνει σάρκα και οστά μια υπόθεση που είχαμε συζητήσει πριν τον covid. Είμαστε υποχρεωμένοι να τη στηρίξουμε και όπως λέμε εδώ, ‘το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη», συμπληρώνοντας ότι και αυτή την περίοδο, υπάρχουν πολλοί επισκέπτες-τριες από το Τελ Αβίβ στην περιοχή των Ιωαννίνων.  

Εξέφρασε δε την πεποίθησή του, ότι «το δρομολόγιο θα πετύχει».

Αντίστοιχες επαφές είχαν γίνει πριν από περίπου δύο χρόνια, με επαφές με τον τότε υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, αλλά και τον γενικό διευθυντή του ισραηλινού Υπουργείου Τουρισμού.

Ακόμα νωρίτερα, το 2018, η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από τουριστική έκθεση στο Τελ Αβίβ εμφανιζόταν «αισιόδοξη για το αποτέλεσμα».

Η δε πτήση Γιάννενα-Τελ Αβίβ είχε προγραμματιστεί από την εταιρία TUS, αρχικά για τον Ιούνιο του 2018 και αργότερα, για τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, χωρίς ωστόσο η εταιρική πορεία της να μπορέσει να στηρίξει το δρομολόγιο.

Το 2019 το θέμα ξαναήρθε στο προσκήνιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back