ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ν. Καλλιανιώτης και ο Γ. Παντελίδης στη Photometria

Εικόνα του άρθρου Ο Ν. Καλλιανιώτης και ο Γ. Παντελίδης στη Photometria
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2019, 14:25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το φωτογραφικό φεστιβάλ Photometria ετοιμάζεται για την 11η κατά σειρά διοργάνωση, με τίτλο «Ι have a dream».

Δύο από τους φωτογράφους που θα «συστηθούν» στο κοινό μέσω του φεστιβάλ, είναι ο Νίκος Γ. Καλλιανιώτης, με την έκθεση «America in a Trance» και ο Γιάννης Παντελίδης με την έκθεση «Τίποτε Προσωπικό».

Ο Νίκος Γ. Καλλιανιώτης είναι φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας. Γεννήθηκε και έζησε στην Ελλάδα μέχρι τα νεανικά του χρόνια και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, αρχικά στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στην Πενσυλβάνια. Ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτοειδησεογράφος, συνεργαζόμενος αρχικά ως ανεξάρτητος φωτογράφος με τη The Times Leader στο Wilkes-Barre της Πενσυλβάνιας και στη συνέχεια ως φωτογράφος της The Coshocton Tribune στο Coshocton του Οχάιο και της Watertown Daily Times στο Watertown της Νέας Υόρκης. Σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Drexel της Φιλαδέλφειας και συνεργάζεται με τους The New York Times ως ανεξάρτητος φωτογράφος.

Ο Γιάννης Παντελίδης γεννήθηκε το 1969. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ. Το 2014 συμμετείχε στην τρίτη συνέχεια του φωτογραφικού πρότζεκτ Ένας περίπατος στην πόλη, που περιηγήθηκε την Άνω Πόλη. Το 2015 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις UNIVERSITY STUDIO PRESS το φωτογραφικό λεύκωμα «Τίποτε Προσωπικό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back