ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο μύθος της Εντίθ Πιαφ «ζωντανεύει»

Εικόνα του άρθρου Ο μύθος της Εντίθ Πιαφ «ζωντανεύει»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2017, 01:08
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια παράσταση που έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου και έχει πάρει τις καλύτερες κριτικές, έρχεται στα Γιάννενα για να συμμετάσχει στο Its Kale Festival που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Πρόκειται για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Piaf! The Show», δημιουργία του γάλλου παραγωγού και σκηνοθέτη Gil Marsala, με την Anne Carrere, η οποία θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης γαλλικής σκηνής, να ερμηνεύει τον ρόλο της Εντίθ Πιαφ.

Στις 5 Ιουλίου, στις 21:30, στο Ιτς Καλέ, η Anne Carrere, η οποία πλαισιώνεται από μια τετραμελή ορχήστρα, θα ταξιδέψει το κοινό στις ρίζες της μουσικής της Piaf. Η παράφορη και γοητευτική ζωή της κορυφαίας γαλλίδας ερμηνεύτριας ξετυλίγεται σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα, που έχει αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες των τελευταίων ετών. Η παράσταση αφηγείται τον πολυκύμαντο βίο του θρυλικού «Σπουργιτιού», της Edith Piaf, μέσα από τα τραγούδια της που έγραψαν ιστορία.

«Από τον υπόκοσμο και τα κακόφημα μπαρ της Μονμάρτης ως τη μεγαλοπρεπή σκηνή του Olympia Hall, η παράσταση –που εμπνέεται από τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Ζωή σαν τριαντάφυλλο– προσκαλεί τους θεατές σε ένα ταξίδι σε μια ολόκληρη εποχή, φιλοτεχνώντας το πορτρέτο μιας καλλιτέχνιδας που έχει περάσει πια στη σφαίρα του μύθου. Οι αλησμόνητες μελωδίες της Piaf συνοδεύονται από προβολές ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού» αναφέρεται σε σημείωμα της παράστασης.

Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα της στις αρχές του 2015, τιμώντας την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννηση της Piaf. Έκτοτε έχει περιοδεύσει σε τριάντα χώρες συναντώντας ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και κριτικούς, ενώ έχει θριαμβεύσει με sold out εμφανίσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου. Αυτό το καλοκαίρι περιοδεύει σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ και 15 ευρώ το μειωμένο. Προπώληση εισιτηρίων στο www.viva.gr, στα βιβλιοπωλεία « Χαρτέξ», «Αναγνώστης» και «Κουμπλομάτης», στο κατάστημα «Ίρις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back