Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο μωβ κούκος» στο αρχοντικό Πυρσινέλλα

Εικόνα του άρθρου «Ο μωβ κούκος» στο αρχοντικό Πυρσινέλλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2020, 14:20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την παράσταση θεάτρου κούκλας «Ο μωβ κούκος» παρουσιάζουν το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το εργαστήρι τέχνης και εκπαίδευσης «Ο Βυσσινόκηπος» την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στον αύλειο χώρο του αρχοντικού Πυρσινέλλα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η χρήση μάσκας για όλους άνω των 3 ετών είναι υποχρεωτική. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες, ενώ απαγορεύονται οι όρθιοι θεατές.

Την παράσταση «Ο Μωβ Κούκος» σκηνοθετεί η Εβίτα Αγγέλη.

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι: 

Επιμέλεια κειμένου: Γιάννα Νότη

Μουσική σύνθεση: Ειρήνη Αγγέλη, Santiago Noriega

Σκηνικά: Μάλα Αργυροπούλου

Ειδικές κατασκευές & κουστούμια: Βυσσινόκηπος

Παίζουν: Εβίτα Αγγέλη-Γιάννα Νότη

Φώτα και ήχος: Θοδωρής Τσώλης.

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Τζίμης, ο μωβ κούκος, έχει χτίσει τη φωλιά του πάνω από το σπίτι του παππού. Ο παππούς είναι ξεχασιάρης, όμως πάντα θυμάται να διαβάσει την εφημερίδα του και να ταΐσει τον Τζίμη.

Ένα πρωινό ο παππούς βρίσκει τη φωλιά γκρεμισμένη. Ο Τζίμης άφαντος. Ο Λαγουδένιος τον ψάχνει παντού... Μετά από ένα δύσκολο ταξίδι ο Τζίμης βρίσκει αγάπη και φιλοξενία σε ένα άλλο μέρος, το Μπουφοχώρι.

Στην παράσταση παίζουν 7 κούκλες (άμεσου χειρισμού, muppet, σώματος, μαρότες και γαντόκουκλες). Διάρκεια: 50’. Κατάλληλη για παιδιά από 3 ετών.

Παράλληλα, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, το ΔΗΠΕΘΕ και ο «Βυσσινόκηπος», θα πραγματοποιήσουν ένα εργαστήρι κατασκευής κούκλας με θέμα: «Μια κούκλα στην τσάντα μου».

Το εργαστήρι θα γίνει στον 4ο όροφο του «Καμπερείου» Ιδρύματος. Ώρες εργαστηρίου:  18.00-20.00.Για παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής (απαραίτητη): 6977-238367.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3