Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Ο μήνας έγινε… τρίμηνο

Εικόνα του άρθρου Ο μήνας έγινε… τρίμηνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2021, 10:26
ΕΛΛΑΔΑ

Ο εμβολιασμός συνεχίστηκε με σταθερούς ρυθμούς, περίπου 30.000 δόσεις κατά μέσο όρο, ωστόσο το επίπεδο ολοκληρωμένου εμβολιασμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι ακόμα χαμηλός.

Το ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία είναι κάτω του 5% ακόμα και παρά τις επικοινωνιακού τύπου ανακοινώσεις και «προωθήσεις» της κυβέρνησης, ο αρχικός σχεδιασμός για «ανοσία 70% το καλοκαίρι» έχει εγκαταλειφθεί, τόσο πρακτικά, όσο και επικοινωνιακά.

Διαβάστε επίσης: Η πορεία του εμβολιασμού σήμερα 23/3

Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, καθώς τα εμβόλια συνεχίζουν να μην έρχονται σε ποσότητες που θα αυξήσουν τις καθημερινές δοσολογίες. Την ευθύνη την έχουν οι εταιρίες και η ΕΕ, η οποία αποτυγχάνει να ελέγξει τις ίδιες τις συμφωνίες. 

Στις 8 Μαρτίου ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας έλεγε ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων «έως τον Απρίλιο η Pfizer θα έχει παραδώσει 1,71 εκατ. δόσεις»

Χτες, 22 Μαρτίου, ο ίδιος μετέθεσε για το επόμενο… τρίμηνο την παραλαβή: «Το επόμενο τρίμηνο η Pfizer θα παραδώσει 1.100.000 δόσεις».

Επίσης, στο ίδιο διάστημα ανέφερε ότί θα παραδώσουν, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις και η Johnson & Johnson 1.200.000 δόσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυβερνητικά στελέχη ανακοινώνουν αριθμούς που διαψεύδονται, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα.  Η δήλωση «για το επόμενο τρίμηνο», αφορά ποσότητες που στον αρχικό σχεδιασμό υπολογίζονταν ως διαθέσιμες από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το σχέδιο εμβολιασμού «Ελευθερία».

Ένα ακόμα ζήτημα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα. Οι υγειονομικοί ζητούν συνεχώς να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία από τη διαδικασία εμβολιασμού, καθώς απορροφάται προσωπικό, το οποίο δεν περισσεύει πουθενά, καθώς το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε…

O κ. Θεμιστοκλέους χτες ανακοίνωσε ότι από 1η Απριλίου θα λειτουργήσουν ως εμβολιαστικό κέντρο, το κέντρο ξιφασκίας στο  Ελληνικό και το κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου. Επίσης θα προστεθούν  272 νέα εμβολιαστικά κέντρα και συνολικά θα φτάσουν τα 1.073.

Επίσης, ενημέρωσε ότι στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 70-74  ετών και αρχές Απριλίου θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για να  μπορούν να κλείσουν ραντεβού τα άτομα ηλικίας 65-69 ετών. Μέσα Μαΐου θα  ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και αναμένεται να ολοκληρωθεί  τέλος του μήνα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back