ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο κοκκινολαίμης στο Εκκλησοχώρι

Εικόνα του άρθρου Ο κοκκινολαίμης στο Εκκλησοχώρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2018, 10:01
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια φωτογραφία από το Εκκλησοχώρι κέρδισε έναν από τους φετινούς διαγωνισμούς «Bird photographer of the year». Πρόκειται για τη φωτογραφία του Νίκου Μπούκα, που απεικονίζει έναν κοκκινολαίμη (αν είναι αυτή η ακριβής μεταφορά του «robin» στο ζωικό βασίλειο), ο οποίος «προσγειώνεται» σε ένα φρεσκοσκαμμένο χωράφι. «Αρκετό καιρό πριν, διαπίστωσα ότι το οργωμένο έδαφος προσελκύει τους κοκκινολαίμηδες το χειμώνα, καθώς μπορούν εκεί να βρουν σκουλήκια και διάφορα άλλα ασπόνδυλα για τροφή, που εμφανίζονται στο ‘ανακατεμένο’ χώμα» λέει ο ίδιος περιγράφοντας τη φωτογραφία του, η οποία λήφθηκε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη σπορά πατάτας.

Το birdwatching και η φωτογράφιση είναι μια από τις πολύ διαδεδομένες δραστηριότητες στο εξωτερικό, που τα τελευταία χρόνια έχει γενικευτεί και στην Ελλάδα. Το Bird Photographer of the Year είναι ένας διαγωνισμός που φιλοξενείται στο Photocrowd, ίσως τη μεγαλύτερη πλατφόρμα φωτογραφικών διαγωνισμών.  

Πριν από δύο χρόνια, ένας επαγγελματίας φωτογράφος των Ιωαννίνων, ο Θύμιος Μάντζιος, είχε κερδίσει έπαινο και βραβειο κοινού, φωτογραφίζοντας τη νυχτερινή χαράδρα του Βίκου.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back