Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του»

Εικόνα του άρθρου «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2019, 15:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο πράγματα έκανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στα γραφεία της επιχείρησης. Πρώτον, υπέγραψε τη συμφωνία για το έργο επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης και δεύτερον, κάλεσε άπαντες να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» για τις προσφυγές και την κατάσταση στη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ.

Καταρχάς, για το έργο, τόνισε ότι είναι ένα κομμάτι από το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που παραδίνει η δημοτική του αρχή. «Θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην ποιότητα ζωής, αλλά και την προστασία της Παμβώτιδας και του Καλαμά» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αφήνουμε μεγάλη παρακαταθήκη» πρόσθεσε και με «γέφυρα» το έργο της επέκτασης του βιολογικού που θα καθυστερήσει και άλλο, πέρασε στις απαντήσεις και στην κριτική για τις προσφυγές κατά αποφάσεων της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ.

Καταρχάς, για την ακύρωση απόφασης σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου, μετά την προσφυγή της παράταξης Ελισάφ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τόνισε πως συμπαρασύρονται όλες οι αποφάσεις για τη ΔΕΥΑΙ.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η κατοχύρωση του αποτελέσματος για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, δύο προτάσεις για το INTERREG «με ασφυκτικές ημερομηνίες» όπως είπε, η ρύθμιση οφειλών και η συμβασιοποίηση με τη SOL «για να απαντήσουμε σε επίσημη παρατήρηση ελεγκτικού μηχανισμού για το 2017 που λέει ότι ‘δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πώς υπολογίζονται οι μισθοδοσίες του προσωπικού’».

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στην παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου λέγοντας ότι «δεν μας έχουν απαντήσει για το ουσιώδες. Ποιο είναι το θέμα της ημερήσιας διάταξης που προκαταλαμβάνει την επόμενη διοίκηση;» και αρνήθηκε ότι υπήρχε θέμα απόφασης για το νέο γενικό διευθυντή. Αντ’ αυτού, είπε ότι η παράταξη του κ. Ελισάφ κλήθηκε να συνδιαμορφώσει τα κριτήρια επιλογής, γιατί «η διοίκηση έχει συνέχεια». Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Μπέγκας, «δεν πήραμε καμία απάντηση. Δεν θέλει η παράταξη να προχωρήσει το θέμα; Δεν το προχωράμε. Είναι όμως εις βάρος της ΔΕΥΑΙ και των πολιτών»

«Ας αναλάβει καθένας τις ευθύνες του, γιατί πρέπει να σταματήσει η λειτουργία της ΔΕΥΑΙ. Η επιχειρηματολογία της παράταξης Γιάννενα Νέα Εποχή στηρίζεται σε εικασίες», πρόσθεσε.

Από τις «βολές» δεν γλίτωσε ούτε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, γιατί «έδειξε μεγάλη θέρμη και πολλή τυπολατρεία στην έκδοση της απόφασης», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μπέγκας. Διευκρίνισε πάντως ότι σέβεται τις αποφάσεις της διοίκησης, αλλά και ότι η «πέτρα του σκανδάλου», ο κ. Βασιλείου, ορίστηκε «ως πολίτης και όχι ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, για να απατείται η απόφαση της διοίκησης». Βέβαια, εδώ η «τυπολατρεία» έχει αμφίδρομη χρήση…

Ο κ. Μπέγκας κατέληξε λέγοντας ότι θα καλέσει νέα συνεδρίαση με την παλιά σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, για να συζητηθούν τα κρίσιμα θέματα της ημερήσιας διάταξης και να πάρουν θέση τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ πάνω σε αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back