ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο κ. Μπαρτζώκας μπροστά στην πραγματικότητα

Εικόνα του άρθρου Ο κ. Μπαρτζώκας μπροστά στην πραγματικότητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2019, 22:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια σειρά δύσκολα ζητήματα έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, με δεδομένη μια σχετική απειρία σε τέτοια θέση.

Στο δημοτικό συμβούλιο η Τατιάνα Καλογιάννη εξέθεσε τη ΔΕΥΑΙ, συνεχίζοντας έτσι την πίεση που ασκεί, ειδικά σε θέματα των οποίων το χειρισμό γνωρίζει.

Ρώτησε τον κ. Μπαρτζώκα για παράδειγμα, γιατί, για την ενεργειακή αναβάθμιση του αντλιοστασίου της Κρύας, προβλέπεται και απευθείας ανάθεση, αλλά και επιτροπή ελέγχου κόστους για τη μελέτη.

Ο κ. Μπαρτζώκας δεν απάντησε ικανοποιητικά στην παρατήρηση και τελικά, τον κάλυψε αργότερα ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ με την τοποθέτησή του. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, με την ευγένεια που το διακρίνει, ζήτησε συγγνώμη από την Κα Καλογιάννη γιατί δεν στάλθηκαν με mail τα θέματα της έκτακτης συνεδρίασης της διοίκησης. Όσο για το συγκεκριμένο θέμα πρόσθεσε «κάνουμε αγώνα δρόμου».

Στο θέμα της ΔΕΥΑΙ και της έκτακτης συνεδρίασης αναφέρθηκε και ο Θωμάς Γιωτίτσας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτός, αναφέρθηκε στο επιπλέον θέμα που μπήκε στη συνεδρίαση (και αποσύρθηκε), σχετικά με την ανάθεση σε δικηγόρο(υς) τη διαπραγμάτευση με τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΙ που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

Το φλέγον θέμα, καθώς και τα διαρκή μισθολογικά ζητήματα εμφιλοχωρούν στη ΔΕΥΑΙ, φέρνοντας συχνά σε δύσκολη θέση τους διοικητικούς και πολιτικούς προϊστάμενους.

Ο κ. Γιωτίτσας διερωτήθηκε τι ακριβώς θα διαπραγματευόταν η δημοτική αρχή, ενδεχομένως και την υποχώρηση από τις δίκες, άρα και από τα νόμιμα.

Ο κ. Μπαρτζώκας επικαλέστηκε την «εργασιακή ειρήνη» και μάλιστα τον πρώην αντιδήμαρχο Θανάση Μανταλόβα, ότι "από αυτόν είχε ακουστεί πρώτα" το θέμα της εργασιακής ειρήνης και διευκρίνισε ότι σκοπός ήταν να αναβληθούν οι δίκες του Δεκεμβρίου ώστε «μια ομάδα δικηγόρων από εμάς να συζητήσει με την ομάδα δικηγόρων των εργαζόμενων».

Χρειάστηκε η παρέμβαση του δημάρχου αργότερα, για να καλυφθεί ο κ. Μπαρτζώκας. Ο κ. Ελισάφ ξεκαθάρισε ότι ναι μεν «εργασιακή ειρήνη», αλλά και ότι ο Δήμος και η ΔΕΥΑΙ δεν πρόκειται να απεμπολήσουν τα συμφέροντά τους. Άφησε αιχμές και για τους εργαζόμενους, για το θέμα της εθελούσιας, λέγοντας πάντως ότι υπάρχει η καλή διάθεση από πλευράς της ΔΕΥΑΙ, «ακόμα και αν υπέπεσαν σε σφάλματα, καθοδηγούμενοι προφανώς».

Δεν έλειψε μικροένταση με τον κ. Γιωτίτσα και νουθεσίες από πλευράς του δημάρχου που είπε "να έχουμε αίσθηση του μέτρου, πού μιλάμε και πώς μιλάμε" απευθυνόμενος στο σύμβουλο της αντιπολίτευσης.

Όπως τόνισε ο κ. Μπαρτζώκας, «εκκρεμούν 15 δίκες μεταξύ διοίκησης και εργαζόμενων δεν είναι κανείς ευχαριστημένος». Ο δε δήμαρχος πρόσθεσε ότι «μια επιχείρηση δεν μπορεί να αποδώσει όταν έχει κάθε λίγο δικαστήρια».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back