Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ΦοΔΣΑ, ο δήμαρχος Ζίτσας και οι αντιφάσεις

Εικόνα του άρθρου Ο ΦοΔΣΑ, ο δήμαρχος Ζίτσας και οι αντιφάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/12/2020, 13:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος καταφέρνει συνεχώς να βρίσκεται στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό: Είτε λόγω της «μάχης» του κατά του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) είτε λόγω της «μάχης» του κατά της απλής αναλογικής (παρότι ο ίδιος δεν έχει ζήτημα πλειοψηφίας) με απόδοση ευσήμων στον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο.

Βέβαια, την πρώτη «μάχη» αρχίζει να την αμφισβητεί, όπως προκύπτει από την κριτική που του ασκεί η παράταξη της αντιπολίτευσης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Πλιάκος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Ζίτσας, ενός δήμου «πρώτου σε αναλογία μεγέθους της Περιφέρειάς μας από άλλους Δήμους», όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος, προκάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να του υποδείξουν έστω μία δήλωσή του για τη δημιουργία νέου ΦοΔΣΑ με μέλη μόνο τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων. Μια τέτοια τοποθέτηση, η οποία, σύμφωνα με την παράταξη, έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση…

Η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» έρχεται να απαντήσει με έγγραφα στον κ. Πλιάκο αλλά και στον αντιδήμαρχο Οικονομικών και μέλος του ΦοΔΣΑ Φώτη Ράρρα τον οποίο χαρακτηρίζει «αναλυτή του συνδρόμου της Στοκχόλμης». Και τα έγγραφα είναι η επιστολή του κ. Πλιάκου προς τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων με ημερομηνία 27ης Οκτωβρίου όπου καταθέτει την εκτίμηση ότι το άρθρο 62 του Ν. 4735/2020 δίνει τη δυνατότητα «να προχωρήσουμε στις διαδικασίες για τη δημιουργία ενός νέου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, με μέλη τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων…». Αλλά και μια επιστολή με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου που αποτελεί το απαντητικό έγγραφο του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ με το οποίο καλεί τους υπόλοιπους δημάρχους σε συνάντηση στο Δημαρχείο Ιωαννίνων για συζήτηση επί του θέματος. Και από αυτή τη συνάντηση, όπως έχουν γράψει και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, προέκυψε η απόφαση της νομικής διερεύνησης του όλου ζητήματος, για το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση.

«Καλές οι επαναστάσεις Δήμαρχε από όσους όμως μπορούν να τις υποστηρίξουν. Οι ετεροπροσδιοριζόμενοι και οι ετερόφωτοι είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν σ’ αυτές γιατί απλά δεν τις πιστεύουν και δεν μπορούν να τις υποστηρίξουν» αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η παράταξη, η οποία καλεί παράλληλα τον κ. Πλιάκο να ζητήσει συγνώμη «πάνω απ’ όλα στους δημότες καθώς και σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για το ρεσιτάλ αναξιοπιστίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back