ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο «έλεγχος» των βουλευτών της Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Ο «έλεγχος» των βουλευτών της Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2023, 20:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι έχουν κάνει στη Βουλή, μέχρι στιγμής και ενώ η τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία κυλάει προς το τέλος της, οι βουλευτές της Ηπείρου;

Ο «έλεγχος» της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας, με τη βοήθεια των πολύτιμων εργαλείων που παρέχει το vouliwatch, είναι διαφωτιστικός.

Στην Ήπειρο έχουν εκλεγεί μερικούς από τους πιο δραστήριους αντιπροσώπους στο κοινοβούλιο, με σημαντική δραστηριότητα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και μερικοί από τους πιο… αθόρυβους.

Για παράδειγμα, ο Κώστας Μπάρκας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, έχει υπογράψει και συνυπογράψει συνολικά 2.199 ερωτήσεις στη Βουλή. Αντίθετα, ο Στέργιος Γιαννάκης, της ΝΔ στον ίδιο νομό, έχει καταθέσει 25 αναφορές, δηλαδή αιτήματα πολιτών και φορέων, σχετιζόμενα με θέμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Φυσικά, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης είναι πάντα πιο δραστήριοι-ες, ακριβώς λόγω της πολιτικής θέσης των αντιπολιτευτικών κομμάτων. Αλλά και πάλι, ούτε ο κ. Γιαννάκης, ούτε η Μαρία Κεφάλα (ΝΔ-Ιωάννινα), μπορούν να αναμετρηθούν πχ με τον Σταύρο Καλογιάννη, βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ, που έχει, μεταξύ άλλων, καταθέσει 129 αναφορές για θέματα κυρίως οικονομίας και περιβάλλοντος.

Πολύ δραστήρια είναι επίσης η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, με υπογραφή ή συμμετοχή σε 1.346 ερωτήσεις, κυρίως για παιδεία και ασφαλιστικό.

Δραστήριος ήταν, μέχρι τουλάχιστον να υποργοποιηθεί και ο Γιώργος Αμυράς (ΝΔ-Ιωάννινα).

Σημαντική κινητικότητα παρουσιάζουν, τόσο ο Μάριος Κάτσης (Θεσπρωτία-ΣΥΡΙΖΑ), όσο και ο Χρήστος Γκόκας (Άρτα-ΠΑΣΟΚ), για θέματα ασφάλισης-εργασίας ο πρώτος και οικονομίας ο δεύτερος.

Η Όλγα Γεροβασίλη (Άρτα-ΣΥΡΙΖΑ) έχει καταθέσει ερωτήσεις κυρίως για θέματα προστασίας πολίτη και οικονομίας.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Τασούλας είναι πρόεδρος του σώματος.

Αναλυτικά:

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back