Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 17-10-2019, 08:14
ΒΟΥΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ έκλεισε τις πρώτες εκατό μέρες της. Η δραστηριότητα των εκπροσώπων της Ηπείρου στο κοινοβούλιο είναι ενδιαφέρουσα και με την εξαιρετική δουλειά που κάνει το Vouliwatch, απολογίζεται η κοινοβουλευτική τους δράση.

Στα Γιάννενα, πιο δραστήρια παραμένει η Μερόπη Τζούφη του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούμενη από τον Γιώργο Αμυρά και τον Σταύρο Καλογιάννη της ΝΔ. Η συμμετοχή της Μαρίας Κεφάλα της ΝΔ στον κοινοβουλευτικό έλεγχο παραμένει χαμηλά.

Ο Κώστας Τασούλας δεν αναφέρεται, καθώς είναι ο πρόεδρος του σώματος.

Στην Άρτα, πιο δραστήριος είναι ο Χρήστος Γκόκας του ΚΙΝΑΛ, ενώ στην Πρέβεζα και στη Θεσπρωτία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας και Μάριος Κάτσης.

Σημειωτέον ότι η καταγραφή αφορά όλη τη δραστηριότητα, είτε ο βουλευτής υπογράφει μόνος ή συνυπογράφει κάποια ερώτηση. Επίσης, οι ερωτήσεις απαντώνται στους βουλευτές που υποβάλλουν πρώτοι (και όχι τους συνυπογράφοντες), σύμφωνα με την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Οι ερωτήσεις αφορούν οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση. Οι αναφορές είναι ουσιαστικά μεταφορά στην κοινοβουλευτική διαδικασία αιτήματα ή παράπονα πολιτών, οι ΑΚΕ-Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων είναι αιτήματα για να λάβουν έγγραφα από υπουργούς για κάποια δημόσια υπόθεση. Οι επερωτήσεις, είναι οι ερωτήσεις που γίνονται εάν οι βουλευτές θεωρήσουν ότι οι πρώτες απαντήσεις δεν ήταν επαρκείς και οι επίκαιρες επερωτήσεις, συζητιούνται κάθε Δευτέρα στην ολομέλεια, για θέματα άμεσης επικαιρότητας.


Γιάννενα

ΝΔ

Γιώργος Αμυράς  7 ερωτήσεις, 2 αναφορέςΜαρία Κεφάλα 2 ερωτήσειςΣταύρος Καλογιάννης 1 ερώτηση 6 αναφορές 2 ΑΚΕ 1 ερώτηση+ΑΚΕΣΥΡΙΖΑ

Μερόπη Τζούφη 26 ερωτήσεις 2 ερωτήσεις+ΑΚΕΆρτα

Γιώργος Στύλιος ΝΔ 2 ερωτήσεις 4 αναφορές 5 ΑΚΕΌλγα Γεροβασίλη ΣΥΡΙΖΑ 2 ερωτήσεις 1 επερώτησηΧρήστος Γκόκας ΚΙΝΑΛ 10 ερωτήσεις 3 ερωτήσεις+ΑΚΕΠρέβεζα

Στέργιος Γιαννάκης ΝΔ 1 ερώτηση 2 αναφορές


Κώστας Μπάρκας ΣΥΡΙΖΑ 35 ερωτήσεις 1 επερώτηση 3 αναφορές 1ερώτηση+ΑΚΕ
Θεσπρωτία

Βασίλης Γιόγιακας ΝΔ 2 ερωτήσειςΜάριος Κάτσης ΣΥΡΙΖΑ 10 ερωτήσεις 1 επερώτηση 2 ερωτήσεις+ΑΚΕ


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα