ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο αποχαιρετισμός του Βασίλη Τσίκαρη

Εικόνα του άρθρου Ο αποχαιρετισμός του Βασίλη Τσίκαρη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2020, 16:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Bασίλης Τσίκαρης μετά από τρία χρόνια (μετά από 38 μήνες) αποχωρεί από τη θέση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η θητεία του έληγε κανονικά τον Απρίλιο, ωστόσο πήρε παράταση λόγω της έκτακτης κατάστασης της πανδημίας.

Στα τρία αυτά χρόνια, ο κ. Τσίκαρης χειρίστηκε αρκετά δύσκολα θέματα, όπως είναι η λειτουργία της 4ης πτέρυγας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η «μάχη» με τα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας, που κατέληξε σε προσλήψεις συμβασιούχων, ο εκσυγχρονισμός κλινικών και μονάδων  και, τελευταία, την ιδιαίτερη κατάσταση της πανδημίας.

Με ανακοίνωσή του, ο διοικητής (για τελευταία μέρα σήμερα) αποχαιρετά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και επιστρέφει στη θέση του ως καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Ύστερα από 38 μήνες στη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων η επιστροφή από 6/6/2020 στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα μου προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα. Συναισθήματα χαράς για την επιστροφή στο γνώριμο και αγαπημένο ακαδημαϊκό χώρο και ένα απροσδιόριστης φύσης συναίσθημα θλίψης που αποχωρώ από έναν χώρο όπου το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς ήταν καθημερινό και έντονο παρά την ψυχοφθόρα καθημερινότητα» αναφέρει.

Καταγράφει δε τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με τον αναπληρωτή διοικητή Κώστα Χολέβα. «Υπηρετήσαμε με συνέπεια το όραμά μας για το Νοσοκομείο. Ένα όραμα που συνοψίζεται στο τρίπτυχο:

-Το ΠΓΝΙ-πρότυπη τριτοβάθμια δομή υγείας στη χώρα και όχι μόνο.

-Το ΠΓΝΙ να εμπνέει ισχυρό αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της περιοχής και

-Οι εργαζόμενοι στο ΠΓΝΙ να αισθάνονται υπερήφανοι για το φορέα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους».

«Το αν καταφέραμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην υλοποίηση αυτού του οράματος οι μόνοι έγκυροι αξιολογητές είναι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και οι πολίτες της περιοχής» τονίζει.

Ο κ. Τσίκαρης ευχαριστεί ιδιαίτερα τους εργαζόμενους για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που έδειξαν αυτά τα χρόνια στη διοίκηση. «Να ευχηθώ σε όλους προσωπική και οικογενειακή υγεία. Δύναμη και επιτυχίες στο δύσκολο και πολύτιμο έργο που παρέχουν. Δεσμεύομαι να είμαι δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας. Όταν το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς κινητοποιεί όλο σου το είναι, τότε δεν αναρωτιέσαι και δεν ανησυχείς για το αποτέλεσμα» καταλήγει.  

Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Υγείας δεν έχει ανακοινώσει τη νέα διοίκηση. Οι πληροφορίες θέλουν τον νέο διοικητή να προέρχεται από το Αγρίνιο, ενώ για τη θέση του υποδιοικητή γίνεται μια «μάχη» από διάφορες πλευρές.

Μέχρι να αποφασίσει το υπουργείο, καθήκοντα διοίκησης αναλαμβάνει ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back