Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο απολογισμός για τον «αγροτικό Δήμο»

Εικόνα του άρθρου Ο απολογισμός για τον «αγροτικό Δήμο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2020, 20:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια σειρά ζητήματα αρμοδιοτήτων του απολόγισε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, μαζί με το δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, στο καθιερωμένο πλέον «πρότυπο» για τον απολογισμό δράσης των αντιδημαρχιών.

«Βασική προτεραιότητα αλλά και ανάγκη για την περιοχή αποτελεί η στήριξη και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχο;, ο οποίος είπε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για τη δημιουργία τράπεζας αγροτικής γης. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ο κ. Ελισαφ είπε ότι ο Δήμος θα προχωρήσει «σε συγκεκριμένες δράσεις προβολής των τοπικών προϊόντων».

Ο κ. Βλέτσας παρουσίασε τους βασικούς άξονες του «σχεδιασμού για τον πρωτογενή τομέα», πάντα υπό την αίρεση και τους περιορισμούς της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων, παρουσίασε ως παρεμβάσεις υπέρ του αγροτικού κομματιού του Δήμου, τα οδικά έργα που έγιναν σε αγροτικές περιοχές και τόνισε ότι «αντιμετωπίσαμε σχεδόν όλα τα προβλήματα λειψυδρίας των αγροτικών μονάδων, τους καλοκαιρινούς μήνες», μεταφέροντας πόσιμο νερό.

Ο κ. Βλέτσας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία του Δήμου με την περιφέρεια Ηπείρου και τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη προσπάθεια να αξιοποιηθούν δημοτικές εκτάσεις για αγροτική χρήση.

«Για αυτό το λόγο ήδη έχει αποσταλεί έγγραφο στις τοπικές κοινότητες ζητώντας τους να γνωμοδοτήσουν θετικά, να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν νέους ανθρώπους που καταθέτουν σοβαρές προτάσεις ώστε να ενοικιάσουν και να  επενδύσουν σε δημοτική γη» τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στην κατάρτιση των αγροτών και στο μνημόνιο με τα ΚΕΚ για προγράμματα σχετικά με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, μελισσοκομία και βιολογικά προϊόντα.

Ειδική αναφορά έκανε για τις λαϊκές αγορές και την Αγία Μαρίνα, με τις παρεμβάσεις που έγιναν εκεί, καθώς και σε άλλες λαϊκές αγορές.

Τέλος, ανέφερε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών διαθέτει εγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ) και ότι έχει προχωρήσει σε «όλες τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την ίδρυση ενεργειακής κοινότητας που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο». Αναφέρθηκε τέλος και στην περιβαλλοντική αποκατάσταση των λατομείων Πεδινής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back