Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 24-03-2022, 14:10
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο δρόμος προς την κόλαση είναι πολλάκις «τραγουδισμένος» σε τέχνη και φιλοσοφία. Είτε ως στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις, είτε ως κόλαση που είναι οι άλλοι, είτε ως Κρις Ρία.

Τώρα, ο «Δρόμος για την Κόλαση» είναι το νέο σινγκλ, με βίντεο, του Αντώνη Λιβιεράτου.

Ο Λιβιεράτος που θα βρίσκεται στα Ιωάννινα τη μεθεπόμενη εβδομάδα για να παίξει στη συναυλία των Όμμα στο Πνευματικό Κέντρο, κυκλοφόρησε τον «Δρόμο για την κόλαση» άπό την Puzzlemusik Label .

Το βίντεο (κλιπ) είναι μια δημιουργία της Νεφέλης Λιβιεράτου και μπορείτε να το δείτε εδώ:


Ο ίδιος ο δημιουργός αναφέρει: «Μέχρι πριν λίγα χρόνια κανείς δε θα δαπανούσε ένα πεντάλεπτο απ’ τον χρόνο του για να διαβάσει ένα δελτίο τύπου που αναφέρεται στην κυκλοφορία ενός τραγουδιού διάρκειας δυόμιση λεπτών. Θα άκουγε, απλώς, το τραγούδι. Κι αν του άρεσε ή του φαινόταν, έστω, ενδιαφέρον στην πρώτη ακρόαση θα προλάβαινε, μέσα στο περί ου ο λόγος πεντάλεπτο, να το ακούσει και μια δεύτερη φορά για να το ευχαριστηθεί.

Ζούμε, όμως, σε μιαν εποχή που η ανάγνωση ενός κειμένου απ’ την οθόνη του υπολογιστή μας μοιάζει, ως διαδικασία, πολύ πιο φυσιολογική και, τελικά, πιο ασφαλής απ’ την ακρόαση ενός μουσικού κομματιού από ένα ζευγάρι ηχείων. Διότι η αλόγιστη έκθεση κάποιου στη μουσική με την ιδιότητα του ακροατή ενέχει, στην απλούστερη των περιπτώσεων, τον κίνδυνο να τον φέρει σε επικοινωνία με τον δημιουργό της με τρόπο πολύ βαθύτερο και ουσιαστικότερο από εκείνον που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω οποιουδήποτε σύντομου κειμένου. Σε κάποιες, πιο ιδιαίτερες, περιπτώσεις μπορεί, μάλιστα, να δημιουργηθεί ένα είδος κοινότητας στην οποία συμμετέχουν εξίσου δημιουργός και ακροατές οι οποίοι νιώθουν, αίφνης, μέλη της ίδιας ‘φυλής’.

Ας το πάρουμε απόφαση κυρίες και κύριοι: Ο δρόμος προς την κόλαση μπορεί να είναι κοινός για όλους μας φαίνεται, όμως, να έχουμε όλοι πεισθεί πως η πορεία του καθενός μας σ’ αυτόν οφείλει να είναι εντελώς μοναχική».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus