Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 17-09-2017, 21:16
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο καλοκαιρινός καιρός βοήθησε κυρίως, αλλά… δυσκόλεψε κιόλας τους σχεδόν 1.100 δρομείς που βρέθηκαν στην εκκίνηση του Γύρου της Λίμνης, Κυριακή πρωί. Πρώτος νικητής ήταν ο Γιάννης Κρέκας, αθλητής της Stoikos Running Team, που  έκοψε το νήμα σε χρόνο 1:43:36. Έχασε για λίγα δευτερόλεπτα το ρεκόρ του Μιχάλη Παρμάκη από τον 9ο Γύρο Λίμνης. Δεύτερος ήταν ο Αντώνης Παπαδημητρίου με χρόνο 1:45:06 και τρίτος ο Γιώργος Μενής με χρόνο 1:46:20.

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Ντενίζ Δημάκη, από την ομάδα της Garmin, σε 2:01:51, στην επιστροφή της μετά από χρόνια στον Γύρο Λίμνης. Με τον χρόνο που σημείωσε, κατέρριψε το ρεκόρ της πιστοποιημένης από την AIMS/IAAF διαδρομής, που κρατούσε η Βασιλική Καραγεωργάκη από τον 8ο Γύρο Λίμνης. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Βασιλική Καραγεωργάκη από τη Stoikos Running Team, με χρόνο 2:02:07 και τρίτη ήταν η Στεφανία Λεοντιάδου, που τερμάτισε σε 2:04:09.

Στον αγώνα των 10 χλμ, πρώτος τερμάτισε ο Αθανάσιος Μπαρμπαγιάννης  με χρόνο 32:35, δεύτερος ο Νίκος Σκούταρης (34:10) και τρίτος ο Ευστάθιος Χαμοσφακίδης (34:57). Στην κατηγορία των Γυναικών πρώτη τερμάτισε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου σε χρόνο 37:53, δεύτερη η Γεωργία Δημητριάδου (41:28) και τρίτη η Χριστίνα Μπούγια (43:44).

Οι αθλητές των τριών αγωνισμάτων της Κυριακής ξεπέρασαν τους 1.600 και παρά την υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, ο ανταγωνισμός ήταν έντονος. Περισσότεροι από 200 εθελοντές, αλλά και αρκετός κόσμος, βρέθηκαν σε όλη την διαδρομή των 30 χλμ., προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους αθλητές στους σταθμούς τροφοδοσίας, αλλά και να τους εμψυχώσουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και να τερματίσουν.

Την εκκίνηση στον Γύρο Λίμνης των 30 χλμ. έδωσαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Ο δήμαρχος έδωσε την εκκίνηση και στον αγώνα των 10 χλμ., μαζί με τον εκπρόσωπο του  International Walking Forum του Πεκίνου, που ταξίδεψε από την Κίνα στα Γιάννενα, ειδικά για να παρακολουθήσει τον Γύρο Λίμνης. Καλό οιωνό για τα επόμενα χρόνια χαρακτήρισε το ρεκόρ συμμετοχών στα 30 χλμ. ο διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ηλίας Σπυριούνης, τονίζοντας πως στόχος είναι να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια και να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα. Και φέτος, πάντως, υπήρξαν συμμετοχές δρομέων από τη Γερμανία, το Βέλγιο και από τον Σύλλογο «Ευ Ζην» της Λεμεσού. 

Στη σύνδεση του αθλητισμού με τον πολιτισμό στάθηκε στις δηλώσεις της η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια, εκφράζοντας τη χαρά της για το ότι παίρνει χρόνο με τον χρόνο μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο πρόεδρος της Τράπεζας Ηπείρου Κώστας Ζωνίδης και μέλη της διοίκησης, παρέδωσαν στους αθλητές τις επιταγές, ενώ όλοι οι νικητές στέφθηκαν με τα δάφνινα στεφάνια που δημιούργησαν τα παιδιά του Ποσειδώνα, σε μια δράση που πραγματοποίησε ο Όμιλος με το Μουσείο Αργυροτεχνίας. Επίσης, οι δρομείς των 5, 10 και 30 χλμ.ππήραν το συλλεκτικό μετάλλιο με τον κορμοράνο, προστατευόμενο είδος πουλιού της Παμβώτιδας, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Χρήστος Σκαλκώτος.

Eκτός από τους εθελοντές του Α.Ο Ποσειδών και συλλόγων της πόλης, σε συνεργασία με τα μέλη του Σώματος Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και ιδιαίτερα το τμήμα Τροχαίας, το ΕΚΑΒ, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών και η Πυροσβεστική φρόντισαν για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση αθλητών και συνοδών, ενώ την ιατρική κάλυψη του αγώνα είχε η Α΄ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2