ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ντροπή κ. Μητσοτάκη και κ. Κικίλια»

Εικόνα του άρθρου «Ντροπή κ. Μητσοτάκη και κ. Κικίλια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2020, 11:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Πρωτοβουλία Γιατρών Ηπείρου αμφισβητεί έντονα όσα είπαν τις τελευταίες μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Καταρχάς, αναφέρουν το κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς για 6+6 μήνες θητείας στο ΕΣΥ με 2000 ευρώ αμοιβή, «αφορολόγητη και ακατάσχετη(sic) και μάλιστα σε αντίστοιχη θέση (επιμελητής Α, Διευθυντής κ.λπ) ανάλογα με τα χρόνια από την λήψη ειδικότητας. Δεν ‘κρατιούνται’ για να φέρουν ιδιώτες στο ΕΣΥ και για να προχωρήσουν τα ΣΔΙΤ» αναφέρουν οι γιατροί.

Καταγγέλλουν ως ντροπή την πρόσκληση, «ντροπή απέναντι στους γιατρούς του ΕΣΥ που δίνουν την μάχη και διπλή ντροπή απέναντι στους επικουρικούς γιατρούς που έβαλαν τον εαυτό τους αυτή τη δύσκολη στιγμή στη διάθεση του ΕΣΥ».

Καταγγέλλουν επίσης την εισαγγελική δίωξη της προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλονίκης Δάφνης Κατσίμπα , επειδή κάλεσε τους γιατρούς σε συμβολική διαμαρτυρία  την ημέρα τιμής στους αγώνες του Πολυτεχνείου.

Η Πρωτοβουλία γιατρών τέλος αναγνωρίζει ως «ορθή αν και καθυστερημένη» τη σύσταση οργανικών θέσεων για θέσεις ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Σημειώνουν όμως ότι «αυτό όμως δεν κρύβει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης και των αντίστοιχων υπευθύνων  που δεν προκήρυξαν ούτε μία μόνιμη θέση εντατικολόγου στην Ήπειρο».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back