ΕΛΛΑΔΑ

Νέος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εικόνα του άρθρου Νέος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2019, 02:14
ΕΛΛΑΔΑ

«Απόψε μίλησε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Η ετυμηγορία του είναι ξεκάθαρη. Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι. Θέλει ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή όπως της αξίζει», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις για το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα.

Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Θα δουλέψω για να πείσω και τους συμπολίτες μας που δεν μας στήριξαν. Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και θα φέρω εις πέρας τη σπουδαία αποστολή που μου αναθέσατε», διαβεβαίωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

Έχω δεσμευτεί για λιγότερους φόρους, πολλές επενδύσεις, ανάπτυξη, αποτελεσματικό κράτος. Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αξιοκρατία επιστρέφουν στη χώρα. Η εθνική μας φωνή δυναμώνει στην Ευρώπη. Ξεκινάμε τώρα. Η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι.

Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Οικοδομούμε ένα ευρύ μέτωπο συναίνεσης».

Και ο Κυρ. Μητσοτάκης κατέληξε ευχαριστώντας «μέσα από την καρδιά μου. Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός, ο ήλιος πιο φωτεινός. Ξημερώνει μια νέα ημέρα για την πατρίδα μας».


Τηλεφωνική επικοινωνία

«Πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη μεγάλη νίκη της ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ τον ευχαρίστησε για το τηλεφώνημά του.

Η παράδοση παραλαβή θα γίνει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο», αναφέρουν πηγές από την Πειραιώς.


Ο Αλέξης Τσίπρας

Ποσοστό που αναδεικνύει τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης χαρακτήρισε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το ποσοστό που λαμβάνει στις σημερινές εκλογές. Το χαρακτήρισε, ακόμη, «εντολή μετασχηματισμού» του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «από ένα κόμμα με τεράστια αναντιστοιχία μελών και ψηφοφόρων, σε μια μεγάλη παράταξη, σε ένα σύγχρονο και μαζικό αριστερό, προοδευτικό κίνημα με βαθιές ρίζες και ισχυρούς δεσμούς στον εργαζόμενο λαό και τη κοινωνία». Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει καθαρή νίκη στη ΝΔ, σημείωσε, όμως, με νόημα ότι αυτό το αποτέλεσμα μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Με το κεφάλι ψηλά αποδεχόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία γιατί ξέρουμε ότι η Ελλάδα που παραδίδουμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε», είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος προσήλθε στο Ζάππειο Μέγαρο λίγο μετά τις 21:30.

«Θα είμαστε εδώ, ισχυροί από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποτρέψουμε φαινόμενα ρεβανσισμού και εκδικητικότητας απέναντι σε σημαντικές κατακτήσεις της κοινωνικής πλειοψηφίας και των εργαζομένων», ανέφερε και διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ, δυναμικά, θα δίνει το «παρών» για να προστατεύει τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας.


Η Φώφη Γεννηματά

Το Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει μια υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ακόμη πως ο κ. Τσίπρας άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή της συντηρητικής παράταξης.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

«Ευχαριστούμες όλους όσους και όσες ψήφισαν το ΚΚΕ και ιδιαίτερα όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά. Επίσης, όσους συμπορεύθηκαν με το ΚΚΕ σε αυτήν την εκλογική μάχη, συμμετείχαν στα ψηφοδέλτιά του αν και ανήκαν παλιότερα σε άλλους πολιτικούς χώρους, συνεχίζοντας μια ανάλογη συμπόρευση που υπήρξε και στις ευρωεκλογές. Χαιρετίζουμε τα χιλιάδες μέλη, τα στελέχη, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την ενδυνάμωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας», δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας, «η επόμενη μέρα θα βρει και νέες δυνάμεις στον δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της ταξικής πολιτικής πάλης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back