Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το νέο γραφείο τουρισμού στο κτίριο Μουλαϊμίδη

Εικόνα του άρθρου Το νέο γραφείο τουρισμού στο κτίριο Μουλαϊμίδη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2019, 14:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το διατηρητέο κτίριο Μουλαϊμίδη, στη γωνία των πεζόδρομων Μπότσαρη και Μουλαϊμίδη, αποτελεί κληροδότημα του Δήμου Ιωαννιτών (διαβάστε εδώ την ιστορία του κτιρίου). Είναι δε ένα από τα κτίρια που άρχισαν  να αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική τους αξία τον τελευταίο καιρό, με τη διαχειριστική επιτροπή κληροδοτημάτων να παίρνει τη σχετική πρωτοβουλία.

Με αφορμή την ενοποίηση χώρων στο ισόγειο για τις ανάγκες του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του Δήμου, σε μεγάλο τμήμα της πρόσοψης έχει γίνει αποκατάσταση βάσει μελέτης η οποία εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων. Η δουλειά που έγινε αυτό τον καιρό αποτελεί τον «οδηγό» και για την αποκατάσταση του υπόλοιπου κτιρίου (στο ισόγειο όπου στεγάζεται κατάστημα και στον όροφο όπου υπάρχουν υπηρεσίες του Δήμου). Όπως δήλωσε σήμερα, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Γωγώ Γιώτη, θα πρέπει να υπάρξει μελέτη για το υπόλοιπο κτίριο. Πρόσθεσε δε ότι βάσει και των υποδείξεων της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων έχει γίνει ήδη η καθαίρεση αυθαίρετων κατασκευών, κυρίως στην αυλή του κτιρίου.

Στα των παρεμβάσεων, η κ. Γιώτη ανέφερε ότι έγινε τοποθέτηση ξύλινου κουφώματος και ελαιοχρωματισμός του κτιριακού τμήματος. Όσον αφορά δε τα χρώματα, αυτά προέκυψαν μετά τη μελέτη που έκαναν ειδικοί για τα αρχικά χρώματα του διατηρητέου κτιρίου.

Σημαντική λεπτομέρεια είναι η συντήρηση των δαπέδων του εσωτερικού του νέου Γραφείου Τουριστικής Προβολής, τα οποία είναι ιδιαίτερα και εκτιμάται ότι τοποθετήθηκαν τη δεκαετία του ’50.

Για την είσοδο στο Γραφείο έχει μπει και ράμπα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία. Η κ. Γιώτη εξήγησε ότι η ράμπα αυτή είναι ειδικών προδιαγραφών λόγω και των όρων προστασίας και ανάδειξης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back