ΚΟΣΜΟΣ

Νέο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας

Εικόνα του άρθρου Νέο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2017, 16:06
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματικό επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ εις βάρος των 12 σωματοφυλάκων και μελών της αστυνομικής φρουράς του Ταγίπ Ερντγάν με την κατηγορία ότι επιτέθηκαν σε Κούρδους διαδηλωτές ειρηνικής πορείας που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην αμερικανική πρωτεύουσα στις 16 Μαΐου.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως θα ανταποδώσει πολιτικά τα εντάλματα σύλληψης σύμφωνα με το CNN Turk.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την απόφαση των αμερικανικών αρχών να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης σε βάρος στελεχών της ομάδας ασφαλείας του προέδρου της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η απόφαση «στερείται νομικής βάσης».

«Η απόφαση που έλαβαν οι αμερικανικές αρχές είναι λανθασμένη, μεροληπτική και στερείται νομικής βάσης», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωση.

«Ο διαπληκτισμός μπροστά από την οικεία του Τούρκου πρέσβη προκλήθηκε από την αποτυχία των τοπικών αρχών ασφαλείας να λάβουν τα αναγκαία μέτρα. Τούρκοι πολίτες δεν μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι για το περιστατικό που συνέβη», προσθέτει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back