Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες αιχμές Αντ. Μπέζα κατά Υπερταμείου

Εικόνα του άρθρου Νέες αιχμές Αντ. Μπέζα κατά Υπερταμείου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2022, 11:23
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας και υπουργός της ΝΔ Αντώνης Μπέζας δεν είναι στη νέα διοίκηση της ΕΤΑΔ και με ανακοίνωσή του, αφήνει αιχμές: Αναφέρει ότι παύθηκε ενώ στην ΕΤΑΔ γίνεται διαχειριστικός έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του ΥΠΟΙΚ και ειδικότερα, τη ημέρα που εκδικάζεται η παραπομπή εκτελεστικών διοικήσεων της ΕΤΑΔ για παράνομες προσλήψεις.

Ο κ. Μπέζας αναφέρει ότι αυτά συμβαίνουν «γιατί έδωσα στις ελεγκτικές αρχές στοιχεία που μου ζητήθηκαν και απαίτησα να υπάρχει στην εταιρεία διαφανής διαδικασία προσλήψεων».

Κατηγορεί επίσης την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας που αποφάσισε την παύση του, ότι είναι «υπερκοστοβόρα σε συμβούλους και στελέχη».

Τέλος, σημειώνει ότι θα δώσει στο υπουργείο όσα στοιχεία του ζητηθούν και ότι η ΕΕΣΥΠ, επειδή διαχειρίζεται δημόσια περιουσία, θα πρέπει να υπόκεινται σε δημόσιο και κοινοβουλευτικό έλεγχο «και να λειτουργούν τηρώντας τις αρχές της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της νομιμότητας και βέβαια να ενεργούν μόνο προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back