ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΤΑΔ: Συνεργασία για το παλιό Πανεπιστήμιο

Εικόνα του άρθρου ΕΤΑΔ: Συνεργασία για το παλιό Πανεπιστήμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2021, 17:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) έρχεται να επικυρώσει τον προορισμό… του παλιού κτιρίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά κυρίως να δηλώσει την «ετοιμότητά της να συνεργαστεί το αμέσως προσεχές διάστημα με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών».

Η ΕΤΑΔ, στην οποία ανήκει το ακίνητο του παλιού Πανεπιστημίου, επικαλείται, όπως ήταν αναμενόμενο, και «τη θετική ανταπόκριση του πρωθυπουργού» στο αίτημα που κατατέθηκε για τη στέγαση υπηρεσιών. «Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. εκφράζει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί το αμέσως προσεχές διάστημα με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών με στόχο να δώσουμε λύση μετά από πολυετή καθυστέρηση στο πρόβλημα της στέγασης των υπηρεσιών της πόλης, σύμφωνα και με τη θετική ανταπόκριση του πρωθυπουργού» τονίζεται.

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας και των τριών πλευρών, επιδίωξή μας είναι να διασφαλίσουμε τη βέλτιστη αξιοποίηση του εμβληματικού κτηριακού συγκροτήματος του Παλιού Πανεπιστημίου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας των Ιωαννίνων» προστίθεται στην ανακοίνωση. Με την ΕΤΑΔ, όπου πρόεδρος είναι ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Αντώνης Μπέζας, επικοινωνούσαν τόσο ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης όσο και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Το αίτημα του κ. Ελισάφ στον πρωθυπουργό ήταν όμως καίριο (αν και την Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Καχριμάνης δήλωνε ότι «είχαμε φτάσει στο ‘σχεδόν’ να τελειώσουμε το θέμα»).

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο περιφερειάρχης Ηπείρου έδωσε… το δικαίωμα (!) στον Δήμο «να κάνει ό,τι θέλει» με το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου. Το «ό,τι θέλει» μεταφράζεται σε Δημαρχείο, με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο να επικαλούνται μια σχετική υπουργική απόφαση που ορίζει συγκεκριμένη χρήση του κτιρίου. Μια υπουργική απόφαση από το μακρινό 2001…

Από την ανακοίνωση πάντως της ΕΤΑΔ, προκύπτει ότι «η θετική ανταπόκριση του πρωθυπουργού», με τον οποίο συναντήθηκε ο κ. Ελισάφ, ήταν το καθοριστικό δεδομένο. Και προφανώς, η σημερινή ανακοίνωση της ΕΤΑΔ έρχεται να δεσμεύσει και τη χρήση του κτιρίου.


Διαβάστε

Παλιό Πανεπιστήμιο: Και εγένετο... διοικητήριο

Πάμε πίσω κι όχι μπροστά


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back