Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέα σύμβαση για το εισιτήριο των αστικών

Εικόνα του άρθρου Νέα σύμβαση για το εισιτήριο των αστικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2018, 17:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη νέα σύμβαση για το επιδοτούμενο εισιτήριο αστικών λεωφορείων υπέγραψαν Δήμος Ιωαννιτών και Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Εκτός από την επιδότηση (και τη φθηνότερη τιμή του για τους επιβάτες, η σύμβαση προβλέπει τα εξής:

1. Επέκταση των υπαρχόντων δρομολογίων κατά δυο των Μαρμάρων προς της περιοχή της Ολυμπιάδας. Οι ώρες των δρομολογίων θα είναι στις 10 το πρωί και στις 17:00 το απόγευμα, σύμφωνα με τις επιθυμίες των κατοίκων της Ολυμπιάδας.

2. Δρομολόγια προς την περιοχή των Μελάνδρων μετά και τη διάνοιξη της οδού Δαβάκη. Οι ώρες και ημέρες των δρομολογίων θα καθοριστούν μετά από συνεννόηση με το Δήμο.

3. Πέντε επιπλέον στάσεις, με έξοδα του Αστικού ΚΤΕΛ, βελτιωμένης πρακτικότητας και αισθητικής στα ίδια πρότυπα με αυτές του Δήμου

4. Θα προβλέπεται η δημιουργία νέων δρομολογίων όπου καταστεί αναγκαίο, και αφού παρατηρηθούν και καταγραφούν οι μεταβολές στις μετακινήσεις των πολιτών μετά το μειωμένο εισιτήριο, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της μελέτης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

5. Συνέχιση των δρομολογίων από τη Γορίτσα για τη μεταφορά των μαθητών του χωριού στα σχολεία τους.


Η σύμβαση υπογράφεται για δεύτερη χρονιά. Πέρυσι, η συμφωνία έφτασε τα 115.000 ευρώ και είχε δεχθεί αρκετή κριτική από την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα, από τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ και δημοτικό σύμβουλο Γρηγόρη Γκίκα.  Παρεμπιπτόντως, οι όροι για τα δρομολόγια προς Μέλανδρα και την επέκταση προς Ολυμπιάδα, είχαν τεθεί από την περσινή συμφωνία.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Στέφανος Μουστακλής.

«Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε όταν φορείς του δημοσίου συνεργάζονται με άλλους φορείς, όπως για παράδειγμα το Αστικό ΚΤΕΛ τα αποτελέσματα που έχουμε είναι προς όφελος των πολιτών. Στόχος μας είναι να στρέψουμε τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δίνοντας τους κίνητρα και για μια καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητά τους», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας, χαρακτήρισε τη συμφωνία «δυναμική» και πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας οι δύο φορείς θα βρίσκονται σε διαρκή διαβούλευση για να υπάρξουν τα περισσότερα οφέλη στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Το μέτρο αυτό μάλιστα εντάσσεται σε μια συνολική πολιτική για τις συγκοινωνίες καθώς η συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ είναι διευρυμένη».

Τέλος, ο κ. Μουστακλής είπε «Είμαστε δύο φορείς που έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερες τις συγκοινωνίες για τον πολίτη».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back