ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Narda» με οθωμανική μουσική

Εικόνα του άρθρου «Narda» με οθωμανική μουσική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/05/2017, 13:38
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mια ιδιαίτερη συναυλία πραγματοποιείται την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 21:00, στο Ιτς Καλέ, στο Κάστρο.

Το μουσικό σύνολο «Narda» από το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου θα παρουσιάσει οργανικούς σκοπούς και τραγούδια των Μεβλεβί και Μπεκτασί δερβίσηδων, λόγιες συνθέσεις οθωμανοτουρκικής κλασικής μουσικής, ασίκικα και λαϊκά της οθωμανικής υπαίθρου και συνθέσεις αραβικής κλασικής μουσικής.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, ως προσκεκλημένοι μουσικοί, οι: Barış Bal (ταμπούρ,  γιαϋλί ταμπούρ, σάζι, τραγούδι) και Παναγιώτης Πούλος (σάζι).

Το μουσικό σύνολο Narda λειτουργεί στο Εργαστήριο Βαλκανικής και Οθωμανικής Μουσικής, Ιστορίας και Πολιτισμών (ΕΒΟΜΙΠ) του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και αποτελείται από φοιτητές του τμήματος. Στόχος του είναι η μελέτη ρεπερτορίου προερχόμενου από τις μεγάλες λόγιες, λαϊκές και θρησκευτικές μουσικές παραδόσεις της Ανατολής και η διερεύνηση της σχέσης τους με την ελληνική μουσική. Το υπό μελέτη ρεπερτόριο επιλέγει, επιμελείται και διδάσκει ο  εθνομουσικολόγος και μουσικός Μάρκος Σκούλιος.

Η συναυλία θα γίνει στο πλαίσιο της διεπιστημονικής συνεργασίας «Αρχαιολογικοί Διάλογοι» που διοργανώνει από 1 έως 4 Ιουνίου το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ιωαννίνων και τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3