ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Να σταματήσει η στοχοποίηση»

Εικόνα του άρθρου «Να σταματήσει η στοχοποίηση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2020, 15:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

26 σύλλογοι και σωματεία καθώς 161 εκλεγμένοι συνδικαλιστές-τριες των Ιωαννίνων συνυπογράφουν ψήφισμα καταδίκης της καταστολής και των απαγορεύσεων, με αφορμή όσα συνέβησαν στα Γιάννενα στις 17 και στις 26 Νοεμβρίου.

«Από τις 17 Νοεμβρίου και μετά με εντολή της κυβέρνησης οι κατασταλτικοί μηχανισμοί κλιμακώνουν σταθερά την προσπάθεια εκφοβισμού και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης στην πόλη μας.  Επιχείρησαν να διαλύσουν με βία την εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου και άλλων φορέων της πόλης για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, ενώ ταυτόχρονα προχώρησαν σε ξυλοδαρμό και σύλληψη 23 φοιτητών απαγγέλλοντας ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος τους. Συγκαλύπτουν τη δράση καθ’ ομολογία Χρυσαυγιτη αστυνομικού. Αναίτιες προσαγωγές και πρόστιμα αδιακρίτως συμπληρώνουν την εικόνα» αναφέρει το ψήφισμα μεταξύ άλλων και αναφέρεται ακόμα στις προσαγωγές και συλλήψεις που συνέβησαν πριν και μετά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, καθώς και στις 26 Νοεμβρίου, ημέρα απεργίας.

Διαβάστε επίσης:

Ερώτηση για τους ξυλοδαρμούς του Πολυτεχνείου

«Ναι ρε Αλβανέ, είμαι χρυσαυγίτης, θα πεθάνεις»

«Η έγνοια της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών δεν είναι η προστασία της υγείας, αλλά η καταστολή των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Με καταστολή θέλουν να κρύψουν την κατάρρευση του δημόσιου  συστήματος υγείας και την παντελή έλλειψη των αναγκαίων μέτρων σε χώρους δουλειάς, που στοιχίζουν καθημερινά χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες θανάτους» αναφέρει το ψήφισμα επίσης και καταλήγει: «Ακυρώσαμε τις απαγορεύσεις τους στην πράξη και στις 17 Νοέμβρη, και στην Πανελλαδική Απεργία στις 26, έτσι θα ακυρώσουμε και τους σχεδιασμούς τους».

Οι υπογράφοντες ζητούν να αποσυρθούν οι κατηγορίες για τους συλληφθέντες-είσες, να ανακληθούν όλα τα πρόστιμα, να σταματήσουν οι προληπτικές προσαγωγές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back