ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Να κερδίσουν χρόνο οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι»

Εικόνα του άρθρου «Να κερδίσουν χρόνο οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2021, 17:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον Δήμο Ζίτσας επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συζήτηση με τους αγροτοκτηνοτρόφους αναφέρθηκαν οι χαμηλές τιμές, «κάτω του κόστους» όπως αναφέρει το κόμμα, που παίρνουν οι κτηνοτρόφοι για το γάλα.

 Επίσης, αναφέρει ότι η «’Δωδώνη’, με τα κέρδη της να έχουν αυξηθεί ακόμα και μέσα στην πανδημία, έχει κατηγοριοποιήσει τους παραγωγούς με βάση την ποσότητα γάλακτος που παραδίδουν διαμορφώνοντας αντίστοιχα και τις τιμές. Για την μεγάλη πλειοψηφία των κτηνοτρόφων οι τιμές ξεκινούν από 0,75 μέχρι 0,90 και για κάποιους λίγους να φτάνει έως το 1,00 ευρώ. Η όποια αύξηση δόθηκε απορροφήθηκε από την εκτίναξη των τιμών των ζωοτροφών».

Ακόμα, συζήτησαν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην περιοχή. Το ΚΚΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η εγκατάσταση γίνεται «ακόμη και σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί υψηλής παραγωγικής δραστηριότητας αλλά και σε  βοσκοτόπια. Η υλοποίηση αυτή της απόφασης θα φέρει ένα ακόμη πλήγμα στους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής».

Ο κ. Μαρούδας από την πλευρά του, «κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής να κάνουν δική τους υπόθεση τη συσπείρωση στους υπάρχοντες αγροτικούς συλλόγους, την συγκρότηση καινούργιων, να εμπιστευτούν την δύναμή τους και μαζί με το οργανωμένο αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων να παλέψουν για την επιβίωσή τους», προτείνοντας πλαίσιο διεκδικήσεων. Επίσης, απεύθυνε κάλεσμα «να αλλάξει ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ που παλεύει για την υλοποίηση άμεσων και πιεστικών διεκδικήσεων ώστε να μπορέσουν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι ν’ αντέξουν, να κερδίσουν χρόνο».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back