ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Να γίνει πεζόδρομος η Ανεξαρτησίας

Εικόνα του άρθρου Να γίνει πεζόδρομος η Ανεξαρτησίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2018, 17:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας από τους συλλόγους που δίνει παρών στη δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Ιωαννιτών, είναι ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου «Παλιά Γιάννινα».

Ο σύλλογος έρχεται να συμφωνήσει με την πεζοδρόμηση της οδού Αβέρωφ και να προκρίνει την πεζοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας και τον παράλληλο χαρακτηρισμό της οδού Κουντουριώτη και της οδού Γιοσέφ Ελιγιά ως δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Συμφωνεί επίσης με το «ήπιας κυκλοφορίας» οδικό δίκτυο που προτείνει η μελέτη περιμετρικά του ιστορικού κέντρου, και που αφορά τις οδούς Μακαρίου, Βογιάνου, Παπούλια.

Για την πρόκριση της πεζοδρόμησης της οδού Ανεξαρτησίας (έναντι της πεζοδρόμησης των οδών Κουντουριώτη-Ελιγιά), ο Σύλλογος καταθέτει μια σειρά από επιχειρήματα, όπως είναι ο μεγάλος αριθμός διατηρητέων κτιρίων και η αναγνώριση της οδού ως έναν από τους παλιότερους εμπορικούς δρόμους των Βαλκανίων. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι πρόσφατα ο Δήμος Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με τη συνδρομή του συλλόγου, κατέθεσαν πρόταση στο ΕΣΠΑ για δημιουργία open mall στην περιοχή του ιστορικού κέντρου, με βασικό άξονα την Ανεξαρτησίας. « Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος απαιτεί πεζοδρόμηση της Ανεξαρτησίας. Δεν νοείται κατά την άποψή μας ενοποίηση του διοικητικού και εμπορικού κέντρου της πόλης με το Κάστρο και το παραλίμνιο μέτωπο μη πεζοδρομώντας τον πιο παλιό εμπορικό δρόμο της πόλης» τονίζει ο σύλλογος στην τοποθέτησή του.


Φωτογραφία: Τύπος Ιωαννίνων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back