Oikonomou pisoi

Ν. Καλτσούνης για το έργο ύδρευσης στον Δήμο Κόνιτσας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2020, 14:28

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμών Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 2,9 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εκφράζει σε γραπτή του δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Νίκος Καλτσούνης. Όπως σημειώνει, στο έργο αυτό αφορά και το χωριό του, την Κλειδωνιά.

Ο κ. Καλτσούνης αφήνει δε τις αιχμές του: «Αν υπήρχε φιλότιμο από κάποιους, θα παραδέχονταν έστω και σήμερα αφού δεν είχαν το πολιτικό θάρρος να το κάνουν τότε, ότι οι αιτιάσεις κατοίκων που αναγκάστηκαν να προσφύγουν όπου μπορούσαν αφού δεν εισακούονταν, δεν ήταν στον αέρα και έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη όταν, ακόμα και πριν λίγους μήνες διέδιδαν στα ΜΜΕ, ότι το νερό των οικισμών δεν έχει πρόβλημα και οι ‘περίεργοι’ κάτοικοι κακώς διαμαρτύρονται» επισημαίνει.

Ο κ. Καλτσούνης αναφέρει ότι στο υφιστάμενο δίκτυο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λόγω παλαιότητας, ενώ υπενθυμίζει παλαιότερη ανακοίνωση του δημάρχου ότι θα επιδιώξει «τα συγκεκριμένα έργα τα οποία υπεβλήθησαν στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και δεν έγινε δυνατή η ένταξή τους (ούτε έχουμε εγγράφως θετική αξιολόγηση) να υποβληθούν προς υλοποίηση σε παρεμφερές πρόγραμμα, αν είναι δυνατόν». «Οι δημότες μας, αποτελούν τους καλύτερους θεματοφύλακες της συνέχισης αυτής της σοβαρής και υπεύθυνης αναπτυξιακής δράσης και αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο, ότι όταν θέλουν και ενώνουν τις δυνάμεις τους, τότε σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε πολλά» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο δημοτικός σύμβουλος ευχαριστεί μεταξύ άλλων τους κατοίκους της Κλειδωνιάς «οι οποίοι στην πλειονότητα τους, και ανεξαρτήτως ηλικίας, βοηθούσαν όπως μπορούσε ο καθένας». «Μπορεί αυτή η ιστορία να έμοιαζε ένα χαμένο κυνήγι θησαυρού για κάποιους, όμως το αποτέλεσμα μάς δικαίωσε» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back