ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικές κομπανίες του αμερικάνικου νότου

Εικόνα του άρθρου Μουσικές κομπανίες του αμερικάνικου νότου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2019, 18:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο αμερικάνικος νότος έχει προσφέρει μερικές από τις πιο βασιλικές στιγμές του ροκ εν ρολ, καθώς επίσης και κάποιες από αυτές που κανείς δεν θέλει να θυμάται. Οι Black Crowes είναι από τις πρώτες, ειδικά σε ό,τι αφορά το δεύτερό τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν από 27 ολόκληρα χρόνια.

Είναι περίεργη η σύνθεση της πρότασης που περιέχει τις λέξεις «Black Crowes» και «πριν από 27 χρόνια, αλλά ο χρόνος περνάει. Το «The Southern Harmony and Musical Companion» αποτέλεσε την πρώτη σοβαρή πρόταση της μπάντας που η Def American ήλπιζε ότι θα αποτελέσει χρυσωρυχείο. Αποτέλεσε, για κάποια χρόνια, αλλά λίγο οι διαφωνίες, λίγο τα διάφορα που τραβολογούσαν τα μέλη της μπάντας και κυρίως, τους αδερφούς Ρόμπινσον, έκαναν τους BC μια όχι εύκολη περίπτωση. Hard to Handle όπως έλεγαν στον πρώτο τους δίσκο, εκεί όπου βασικά διασκεύαζαν παιδικούς τους ήρωες.

Το …Musical companion όμως ήταν μια άλλη ιστορία. Εκεί, η μπάντα έβαζε στη συνταγή και τη δική της δημιουργικότητα, η οποία μπορούσε άνετα να περπατήσει ανάμεσα στην επιτυχία (τέσσερα νούμερο 1 σινγκλ) και το αξιόλογο αποτέλεσμα. Οι Crowes δεν ήταν απλά μια μπάντα για διασκευές πια και τότε, κανείς δεν ήξερε ακόμα ότι μάλλον, είχαν φτάσει στο απόγειο της δημιουργικής τους ικανότητας.

Όχι πως ό,τι ακολούθησε ήταν άσχημο. Ακόμα και σήμερα, τα «παράγωγα» που προέκυψαν, όπως οι Chris Robinson Brotherhood ή οι North Mississippi Allstars είναι αυτοί που ξεφεύγουν από τη redneck νότια μουσική παράδοση.

Αλλά το … Musical companion, στα 27 του πια, είναι σημείο αναφοράς.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back