Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Μόνο στην Αθήνα τελικά άκυρα τα θερινά θέατρα

Εικόνα του άρθρου Μόνο στην Αθήνα τελικά άκυρα τα θερινά θέατρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2020, 14:02
ΕΛΛΑΔΑ

Μόνο στην Αττική τελικά ισχύει η απαγόρευση που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, για ακύρωση των ανοιχτών θεατρικών παραστάσεων.

Το Υπουργείο Πολιτισμού πρόσθεσε τη διευκρίνιση, μαζί στην ήδη υπάρχουσα ότι εξαιρούνται και τα θερινά σινεμά.

Ωστόσο, ο κόσμος του πολιτισμού είναι σε συνεχή αναστάτωση, καθώς είναι η τρίτη φορά που ματαιώνονται θεατρικές παραστάσεις, σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, τα μέτρα στήριξης του κλάδου από την κυβέρνηση, είναι πλημμελή έως ανεπαρκή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ιω. Δελή, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είπε ότι «βρίσκεται σε επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία, προσκειμένου να εξευρεθεί λύση οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών από επλήγησαν από ακυρώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος».

Η υπουργός αναφέρθηκε και στα χρήματα για τις ακυρωθείσες συναυλίες του καλοκαιριού (που αρνήθηκε η Περιφέρεια Ηπείρου), λέγοντας ότι «θα παραμείνουν στις περιφέρειες, με παράκληση αυτά να κατευθυνθούν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Παρατήρησε επίσης ότι δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για καταβολή αποζημίωσης σε καλλιτέχνες που συμβάλλονται με Δήμους και Περιφέρειες, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «είναι στις υποχρεώσεις μας να δούμε μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία το πώς είναι δυνατό να βρεθεί κάποια λύση ώστε να στηριχθούν όσοι επλήγησαν από ακυρώσεις».

Τέλος, η υπουργός προετοίμασε για επερχόμενες ρυθμίσεις σχετικά με τις χειμερινές παραστάσεις και θεάματα.

(με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back