Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μιχ. Πλιάκος: Εκ νέου «πυρά» για τα απορρίμματα

Εικόνα του άρθρου Μιχ. Πλιάκος: Εκ νέου «πυρά» για τα απορρίμματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2021, 15:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα (αναμενόμενα) πυρά του προς τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου, δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή εκτοξεύει ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος (που είχε πρωτοστατήσει κάποια στιγμή για τη δημιουργία ΦοΔΣΑ σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων).

Σε ανοιχτή του επιστολή προς τον πρόεδρο, η οποία κοινοποιείται και στα μέλη του Φορέα, ο κ. Πλιάκος αναφέρεται στη σημερινή έκτακτη, διά περιφοράς, συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την άσκηση ένδικων μέσων κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Πλιάκος επισημαίνει ότι την έκτακτη αυτή συνεδρίαση την έμαθε από δημοσιεύματα.

Η διοίκηση του ΦοΔΣΑ σκοπεύει να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, βάσει της οποίας ακυρώθηκαν η μελέτη και οι όροι δημοπράτησης της υπηρεσίας ανάθεσης λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, με προϋπολογισμό 37 εκατ. ευρώ. Ο κ. Πλιάκος ήταν από τους δημάρχους, μαζί με τον δήμαρχο Ιωαννίνων, που είχαν μιλήσει για «δικαίωση» όταν βγήκε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στη σημερινή του ανοιχτή επιστολή, ο δήμαρχος Ζίτσας εκτιμά ότι αρμόδιο όργανο για την ανάθεση σε δικηγόρο της προσφυγής στο ΣτΕ είναι το διοικητικό συμβούλιο και όχι η εκτελεστική επιτροπή. «Αλλά ακόμα και αν αυτό είναι νόμιμο, σίγουρα δεν είναι ηθικό» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο, αναφέρει ότι «είναι μια ενέργεια  που επιλέξατε να βαραίνει αποκλειστικά εσάς και ελπίζουμε πως αυτό δεν θα οδηγήσει σε πολύμηνες καθυστερήσεις την πολυαναμενόμενη άμεση λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ταμεία των Δήμων της Ηπείρου. Βέβαια η απόφασή σας να επιμένετε ακόμη και τώρα στη μελέτη των 37εκατ. ευρώ για να δοθεί η λειτουργία και διαχείριση των ΣΜΑ σε ιδιώτη, ξεκαθαρίζει μια και καλή ποιοι ήταν αυτοί που ήθελαν το διάλογο και ποιοι είχαν πάρει τις αποφάσεις τους, ακυρώνοντας ταυτόχρονα στην πράξη τις όποιες προσπάθειες για εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων που μοναδικό στόχο έχουν την προάσπιση των συμφερόντων όλων των Ηπειρωτών». 

* Φωτό αρχείου                                    

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back