ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο ΣτΕ ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Εικόνα του άρθρου Στο ΣτΕ ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2021, 23:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προτίθεται να πάει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου για να προσβάλλει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με την οποία ακυρώθηκαν η μελέτη και οι όροι δημοπράτησης της υπηρεσίας λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.).

Η πρόθεσή του αυτή έγινε γνωστή χτες το απόγευμα, κι αφού είχε προηγηθεί νωρίτερα αναβολή προγραμματισμένης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου.

Την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο ΦοΔΣΑ την είχε αμφισβητήσει από την πρώτη στιγμή, με το βασικό επιχείρημα ότι «εξετάστηκε η σκοπιμότητα και όχι η νομιμότητα της απόφασης, όπως θα έπρεπε». Σε ανακοίνωσή της στις  24 Φεβρουαρίου, η διοίκηση του ΦοΔΣΑ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για «περαιτέρω ενέργειες» και είχε διαβεβαιώσει περαιτέρω ότι «φιλοσοφία της παραμένουν η συναίνεση και η συνεργασία».

Ως προφανής «περαιτέρω ενέργεια» φάνταζε η προσφυγή κατά της απόφασης σε αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ωστόσο, ο ΦοΔΣΑ φαίνεται ότι αποφάσισε να… παρακάμψει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να καταθέσει αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής της απόφασης στο ΣτΕ. Σημειωτέον ότι οι αιτήσεις αναστολής (ασφαλιστικά μέτρα) εκδικάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αναμφίβολα, ο ΦοΔΣΑ προσπαθεί να διαφυλάξει την απόφασή του. Παράλληλα, όμως θα πρέπει να διαφυλάξει και τη συνέχιση του διαλόγου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back