Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μικρή καθυστέρηση» για τα σχολεία στο παλαιό «Χατζηκώστα»

Εικόνα του άρθρου «Μικρή καθυστέρηση» για τα σχολεία στο παλαιό «Χατζηκώστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2022, 15:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό» κάνει λόγο η δημοτική αρχή Ιωαννίνων όσον αφορά την ολοκλήρωση των νέων σχολικών εγκαταστάσεων στον χώρο του παλαιού «Χατζηκώστα» για τη στέγαση του 1ου Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Σχολείου ΣΑΠ.

Η «μικρή αυτή καθυστέρηση» οφείλεται σε προβλήματα υποχρηματοδότησης, τα οποία αναμένεται να επιλυθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημαρχείου. Ωστόσο και πάλι, δεν δίνεται κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Οι απαντήσεις-εξηγήσεις της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων έρχονται μετά την παρέμβαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Η δημοτική αρχή, αφού υπενθυμίζει την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει με την Περιφέρεια Ηπείρου, αναφέρει ότι σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των οικοδομικών εργασιών έχει ολοκληρωθεί (σ.σ. τις οικοδομικές εργασίες ανέλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου).

Προσθέτει δε ότι ο Δήμος, από την πλευρά του, έχει προχωρήσει στην ανάθεση των εργασιών για την περίφραξη και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου όπως και της σύνδεσης των κτιρίων με τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης. Και διαβεβαιώνει ότι η συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια είναι «συνεχής και απρόσκοπτη», ενώ δεν αποδέχεται την κριτική περί μη εκτενούς ενημέρωσης για το όλο θέμα ή περί απροθυμίας να παράσχει κάθε στοιχείο στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία ή στην Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ.

Η παράταξη του Θ. Μπέγκα

Η δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ, λίγη ώρα πριν δώσει τις εξηγήσεις της με ανακοίνωση, δέχτηκε κριτική και από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα. Η παράταξη κατηγορεί τη δημοτική αρχή για «ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα» και για «λαϊκισμό».

«Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και η σημερινή δημοτική αρχή φέρει ακέραια την ευθύνη για την μεγάλη καθυστέρηση στη μεταστέγαση του νηπιαγωγείου που έφυγε από την Παπαζόγλειο αλλά και του ΣΑΠ, με τον ίδιο τον δήμαρχο να δηλώνει προ καιρού ότι θα κερδίσει το στοίχημα και το 2021 θα είχε ολοκληρωθεί η μεταφορά του» αναφέρει.

Προσθέτει δε ότι «οι μεγαλοστομίες και οι εύκολες κατηγορίες προεκλογικά έχουν μετατραπεί σε ‘σιγή ασυρμάτου’, αφού δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση ενός ομολογουμένως δύσκολου εγχειρήματος το οποίο όμως η σημερινή δημοτική αρχή βρήκε δρομολογημένο». Τέλος, αναφέρει ότι η παράταξη είχε ζητήσει ενημέρωση για τη μετεγκατάσταση των εν λόγω σχολείων, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου, «αλλά είχε λάβει μόνο αόριστες απαντήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back