ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρέμβαση για το σχολείο στο παλαιό «Χατζηκώστα»

Εικόνα του άρθρου Παρέμβαση για το σχολείο στο παλαιό «Χατζηκώστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2022, 20:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εδώ και τέσσερα χρόνια, η μετεγκατάσταση του 1ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων και του Ειδικού Σχολείου Αναπήρων (ΣΑΠ) σε «προκάτ» κτίρια στον χώρο του παλαιού «Χατζηκώστα», βρίσκεται με διάφορους τρόπους στην επικαιρότητα.

Αυτή τη φορά, το ζήτημα της μετεγκατάστασης η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Η Συνομοσπονδία μεταφέρει στον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Αϊβατίδη τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ιωαννίνων «Κυψέλη» σχετικά με τη μη τήρηση της δέσμευσης του Δήμου Ιωαννιτών για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων σε χώρο κατάλληλο για την εύρυθμη λειτουργία τους. 

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων (Σ.Α.Π.) στεγάζονται σήμερα σε χώρους που έχει παραχωρήσει η ΕΛΕΠΑΠ και οι οποίοι δεν επαρκούν για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών, σύμφωνα με τον Σύλλογο «Κυψέλη».

«Παρά το γεγονός ότι έχει ήδη υπάρξει δέσμευση του Δήμου για την παρακολούθηση και ολοκλήρωση των εργασιών της αποπεράτωσης του κτηρίου στο οποίο θα μεταστεγαστεί η εν λόγω εκπαιδευτική δομή, η παντελής απουσία ενημέρωσης για την εξέλιξη των εν λόγω εργασιών έως σήμερα, έχει επιφέρει ανησυχία στο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ιωαννίνων ‘Κυψέλη’ και σοβαρό προβληματισμό για την οριστική διεκπεραίωση του έργου» τονίζεται, με τη Συνομοσπονδία να ζητά άμεση ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών, με προγραμματική σύμβαση, έχουν συμφωνήσει να μοιραστούν την ευθύνη για τη στέγαση σχολείων στην περιοχή του παλαιού «Χατζηκώστα». Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλάβει τις εργασίες τοποθέτησης των δύο προκάτ κτιρίων, με χρηματοδότηση ύψους 339.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος την περίφραξη, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρο και την ηλεκτροδότηση των κτιρίων, έναντι του ποσού των 80.000 ευρώ.

Τον Δεκέμβριο του 2020, η Περιφέρεια Ηπείρου, επικαλούμενη το κατεπείγον της όλης υπόθεσης, προχώρησε σε ανάθεση του έργου.  Στις αρχές του Μαρτίου του 2021 υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία, με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών να είναι εννιά μήνες. Μέχρι στιγμής, η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει ανακοινώσει αν το έργο που της αναλογούσε, βάσει της προγραμματικής σύμβασης, έχει ολοκληρωθεί. Από την άλλη μεριά, δεν έχουν προχωρήσει ακόμη οι διαγωνιστικές διαδικασίες για το έργο που έχει αναλάβει ο Δήμος Ιωαννιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back