Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μικρή ανάσα…

Εικόνα του άρθρου Μικρή ανάσα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2019, 21:10
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν είναι δα και κατόρθωμα να νικήσεις τον ουραγό και πιο αδύναμο του πρωταθλήματος στην έδρα σου, ο ΠΑΣ όμως ήθελε αυτούς τους τρεις βαθμούς, πάση θυσία.

Όχι ότι κέρδισε τον Απόλλωνα εύκολα, κάθε άλλο. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιάννη Πετράκη κυρίως αμυνόταν, δείχνοντας για ακόμα μια φορά ότι εκτός από τα εγγενή προβλήματα που έχει, δεν διαθέτει και «κουμανταδόρο» που θα κάνει τη διαφορά.

Οι παίκτες πάντως προσπάθησαν πολύ, στον ταλαιπωρημένο από την κακοκαιρία αγωνιστικό χώρο. Ο νεοφερμένος Μάνος άνοιξε το σκορ παίρνοντας την κάθετη πάσα του Μπουκουβάλα (ο καλύτερος για μεγάλο διάστημα του αγώνα) και πλασάροντας τον Βάσιτς για το 1-0, μόλις στο 6ο λεπτό.

Ο Απόλλωνας αντέδρασε και στο 18’ είχε διπλή ευκαιρία με τον Μπεντινέλι που σημάδεψε δοκάρι και στη συνέχεια, με τον Οριχουέλα να στέλνει τη μπάλα στα χέρια του Βελλίδη. Ο ΠΑΣ ισορρόπησε ξανά το ματς και με οδηγό τον Μπουκουβάλα, προσπάθησε να βάλει ένα δεύτερο γκολ, χωρίς επιτυχία.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως ευκαιρίες. Στο 74’ έμειναν με δέκα παίκτες, γιατί ο διαιτητής απέβαλε, μάλλον λανθασμένα, τον τερματοφύλακα Βάσιτς για απόκρουση με τα χέρια εκτός περιοχής. Ο Απόλλωνας είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές, οπότε κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Οριχουέλα.

Στο 80’ ο ΠΑΣ θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς, αλλά ο Νικολιάς το παράκανε, ενώ στο 84΄ο Ντ’ Ούρσο έκανε σουτ, ο Βελλίδης απέκρουσε χωρίς να συγκρατήσει τη μπάλα και ο Τζημόπουλος έδιωξε πλάγια.

Ο Απόλλωνας και με 10 παίκτες πάντως, έμοιαζε πιο σίγουρος στο γήπεδο. Οι εμπνεύσεις και η κατάρτιση του Αθανασιάδη έδωσαν κάποιες λύσεις όταν μπήκε αλλαγή, αλλά και πάλι οι Μπεντινέλι και Ντ’ Ούρσο έμοιαζαν πιο απειλητικοί. Στο 88’ ο Βελλίδης ήταν σταθερός αυτή τη φορά σε απευθείας φάουλ του Ντεφεντερίκο.

Στα θετικά επίσης, η επιστροφή του Ζαν Μπατίστ Λεό που αντικατέστησε τον Μάνο στις καθυστερήσεις του ματς


ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Γιάκος (85’ Ξύδας), Μάνος (91’Λεό), Κρίζμαν (72’ Αθανασιάδης)


Απόλλων Σμύρνης: Βάσιτς, Στάθης, Ναδάλες, Βαφέας (46’ Ακόστα), Κύργιας, Οριχουέλα, Ντεφεντέρικο, Ντούρσο, Ναζλίδης, Μπεντινέλι, Γαρουφαλιάς (73’ Βάρκας)

 



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back