ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μικρές Ιστορίες» και «Νeverland» στη Σχολή Καλών Τεχνών

Εικόνα του άρθρου «Μικρές Ιστορίες» και «Νeverland» στη Σχολή Καλών Τεχνών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2023, 00:51
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διπλή έκθεση ζωγραφικής του αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρήστου Χαρίση και του CE_LAB θα φιλοξενηθεί στις 6 και 7 Ιουλίου, στο εργαστήριο εγκαταστάσεων της Σχολής Καλών Τεχνών, στην πανεπιστημιούπολη (στο ισόγειο του κτιρίου Α’ Φοιτητικών Εστιών).

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 6 Ιουλίου, στις 19:00.

Ο Χρήστος Χαρίσης με τη «Neverland» ανοίγει «στους θεατές μια μικρή ρωγμή προς τους βαθύτερους φόβους του, τη δυσκολία του να συμβαδίσει με τη ροή του χρόνου και να ανταπεξέλθει στις αυξανόμενες απαιτήσεις μιας συνεχούς ενηλικίωσης. Μια ενηλικίωση που εμπεριέχει την ανησυχία για το άγνωστο, το άγχος για ένα αβέβαιο μέλλον, και ακόμη πιο ενδόμυχα, τον φόβου του θανάτου! Από αυτούς ακριβώς τους φόβους πηγάζει η συνεχής ανάγκη για καταφύγιο. Ένα καταφύγιο που όπως η μητρική αγκαλιά, το χάδι, το νανούρισμα, σε προστατεύει αδιακρίτως και αυτονόητα από τα φαντάσματα του έξω κόσμου. Ένας ‘οικείος’ διαχρονικός χώρος, όπου είσαι πάντα ευπρόσδεκτος και στον οποίο μπορείς να νιώθεις για πάντα νέος και ευάλωτος, αφού υπάρχει κάποιος άλλος που σε φροντίζει».

Σε σημείωμα για την έκθεση του ce_lab, αναφέρεται: «Οι ‘Μικρές Ιστορίες’ είναι ένας διάλογος ανάμεσα σε still από viral videos, ζωγραφισμένα με ακρυλικά και εικαστικές χειρονομίες. Η αφηγηματικότητα της ζωγραφικής συνομιλεί με μη αναπαραστατικές φόρμες δυναμιτίζοντας τη σχέση των δύο. Αυτό το παιχνίδι γίνεται σχόλιο πολιτικό, χυδαίο, παραβατικό, κωμικοτραγικό και κάποιες φορές βαθιά προσωπικό».

Ωράριο έκθεσης:

Πέμπτη 6/7/2023 - 19:00-22:00

Παρασκευή 7/7/2023 - 10:30 - 18:00

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back