«Μια συνάντηση μη φιλική»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2020, 15:32

Σε ανακοίνωσή του για τη Σύνοδο του Βερολίνου, ο πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ στα Γιάννενα Κώστας Γάτσιος, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι επρόκειτο για μια συνάντηση «μη φιλική, για να μην πω εχθρική, προς την Ελλάδα».

Ο κ. Γάτσιος προσθέτει ότι «αποκλείστηκε η χώρα μας, ενώ εκλήθη να συμμετάσχει σε αυτή ο ηγέτης ο οποίος την προηγούμενη ακριβώς ημέρα είχε δηλώσει ότι θα στείλει στρατεύματα για να συμμετέχουν σε εχθροπραξίες στη Λιβύη, δηλαδή ότι θα κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που υποτίθεται ότι ήταν ο σκοπός για τον οποίο είχε συγκληθεί η συνάντηση του Βερολίνου». ! Αναγνωρισμένα, μάλιστα, αυτός ο ίδιος είχε ήδη προηγουμένως αποστείλει Άραβες τζιχαντιστές μισθοφόρους να πολεμήσουν στο πλευρό της παράταξης που υποστηρίζει.

Αναφέρει ακόμα ότι η Τουρκία «προσπαθεί να επιβάλλει ως πραγματικότητα αποδεκτή από όλη τη διεθνή κοινότητα κάτι το οποίο είναι εμφανώς παράλογο και πανθομολογουμένως παράνομο. Για να το επιτύχει αυτό δε διστάζει ακόμα και να στείλει τζιχαντιστές μισθοφόρους στη Λιβύη».

Τέλος, σημειώνει ότι σήμερα «αντιμετωπίζουμε έναν κίνδυνο ύπαρξης και τα όποια λάθη του παρελθόντος δε θα πρέπει να μας αποτρέπουν από το να υπερασπίζουμε με κάθε τρόπο τα εθνικά μας δίκαια».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back