Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΚΙΝΑΛ στον δρόμο των ψηφοδελτίων

Εικόνα του άρθρου Το ΚΙΝΑΛ στον δρόμο των ψηφοδελτίων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2018, 02:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΚΙΝΑΛ,ως ένας νέος πολιτικός φορέας, ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες. Δεν τα κατάφερε.Οι διαφορετικές «γραμμές» εντός του χώρου, που με κάθε ευκαιρία αναδεικνύονται (όπως με τη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ), και η «έξοδος» του «Ποταμιού» έρχονται να υπογραμμίσουν ότι το Κίνημα Αλλαγής πρόκειται επί της ουσίας για ένα παραδοσιακό κόμμα. Για ένα κόμμα που ακόμα τσακώνεται με τον εαυτό του για το αν θα φαίνεται συντηρητικό ή προοδευτικό. 

Είναι όμως και ένα κόμμα που έχει το know how σε οργανωτικό επίπεδο για μια προεκλογική περίοδο και που θέλει να δείξει στην κοινή γνώμη ότι, παρά τα όποια προβλήματά του, είναι, όταν χρειάζεται, έτοιμο για εκλογές…

Το ΚΙΝΑΛ έχει ξεκινήσει λοιπόν να συγκροτεί τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων του για τις βουλευτικές εκλογές, με τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη να διακηρύττει το τρίπτυχο «ενότητα-διεύρυνση-ανανέωση» και να κάνει λόγο για επανασύνδεση του κινήματος «με τις ζωντανές, δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και τις παραγωγικές τάξεις». Μέχρι τις 24 Ιουλίου, όσοι ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι βουλευτές, θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους είτε στις κατά τόπους νομαρχιακές οργανώσεις είτε σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΙΝΑΛ, με στόχο να γίνει συγκρότηση του βασικού κορμού των ψηφοδελτίων για κάθε περιφερειακή ενότητα μέσα στο φθινόπωρο. 

Το ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον για τέσσερις υποψηφιότητες μέχρι στιγμής. Κάποιες από αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν την ατάκα του επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρου Θεοδωράκη: «Το ΚΙΝΑΛ θυμίζει πολύ ΠΑΣΟΚ». Ο Μιχάλης Κασσής μετά από μια σιωπή τριών χρόνων (πρόκειται μάλλον για τις περίφημες «ζωντανές, δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας» του κ. Χριστοδουλάκη) επιστρέφει και θέλει να είναι υποψήφιος. Ο κ. Κασσής είχε εκλεγεί το 2012 βουλευτής, για να ανεξαρτητοποιηθεί λίγο αργότερα συνοδεία καταγγελίας της τότε συγκυβέρνησης, να διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ και να επιστρέψει εν συνεχεία στο κόμμα. 

Ενδιαφέρον εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Δημήτρης Νάστος, ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει μέσα στο ΠΑΣΟΚ ως συνδικαλιστής και ως πολιτική οντότητα, αλλάπου το έρεισμά του στην κοινωνία δεν είναι τόσο δυναμικό όσο ήταν πριν από λίγα χρόνια (έχοντας δεχθεί κι αυτός, σε μεγάλο βαθμό, τη φθορά του κόμματος). Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, προέρχεται και ο Σωτήρης Ζαρπαλάς, εκπρόσωπος της νέας γενιάς (εκπρόσωπος αυτής της γενιάς, εδώ και πολλά χρόνια). 

Ο τέταρτος που έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος βουλευτής, είναι ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας. Ο κ. Γκόλας ξεφεύγει από τις πρακτικές τουΠΑΣΟΚ του παρελθόντος. Ανήκει στους 40άρηδες της ομάδας του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Είναι δε συντοπίτης με τον Δημήτρη Νάστο, με έδρα την Πεδινή –έναστοιχείο που δεν αποκλείεται να παίξει τον ρόλο του στο μέλλον.

Η λίστατων ενδιαφερόμενων αναμένεται όμως να μεγαλώσει. Οι γύρω του ΚΙΝΑΛ περιμένουντην εκδήλωση ενδιαφέροντος από έναν άλλον αντιδήμαρχο, τον Θανάση Μανταλόβα, αλλά κι άλλων, όπως του πρώην δημάρχου Παμβώτιδας, επί ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Πήχα. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back