ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πολύ δύσκολη «πρώτη» συνεδρίαση

Εικόνα του άρθρου Μια πολύ δύσκολη «πρώτη» συνεδρίαση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2022, 00:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων επέστρεψε στον φυσικό του χώρο, στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο ισόγειο του Δημαρχείου, μετά από δύο χρόνια.

Διά ζώσης, πια, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν επέδειξε και το καλύτερο πρόσωπό του. Μια δύσκολη συνεδρίαση, με εντάσεις, με σαρκασμούς, με ειρωνικά σχόλια, με λαϊκισμό. Ως έναν βαθμό, λόγω και της ευκαιρίας της… επανένωσης των δημοτικών συμβούλων. Αλλά και μια συνεδρίαση που πιθανότατα δείχνει τον δρόμο και για τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όσο πλησιάζουν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η μεγάλη έκρηξη έγινε όταν θίχτηκε το ζήτημα προσλήψεων συγγενικών προσώπων στον Δήμο. Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, στην αρχική του τοποθέτηση, αναφερόμενος σε σχόλια για «βολέματα», ζήτησε να μην πέφτει λάσπη στον ανεμιστήρα. «Δημιουργούνται εντυπώσεις και ναρκοθετείται ο δημόσιος βίος. Αν δεν υπάρχουν στοιχεία τέτοιες αναφορές είναι συκοφαντίες και εκθέτουν όσους τις καλλιεργούν», είπε.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας αναφέρθηκε στην πρόσληψη του γιου του αντιδημάρχου Βαγγέλη Πήχα μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, με οκτάμηνη σύμβαση. Λίγο αργότερα, υπήρξε μια έκρηξη από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αϊβατίδη, που κατηγόρησε την παράταξη της αντιπολίτευσης ότι άφησε υπόνοιες για συγγενικό πρόσωπό του. Ονόματα ζήτησε και ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς.

Ο κ. Μπέγκας είπε ότι επωνύμως αναφέρθηκε μόνο στον γιο του κ. Πήχα, ενώ, αναφερόμενος σε κάποια τηλεοπτική του συνέντευξη, ανέφερε ότι εκεί «μίλησα για τη σχέση πολιτικής και ηθικής, λέγοντας πως δεν έχει κανένα νόημα αν είναι ένα, δύο ή τέσσερα τα δικά μας παιδιά».

Μετά από ανταλλαγή εκφράσεων, όχι ιδιαίτερα κομψών, από όλες τις πλευρές και, αφού ακολούθησε ένα... διάλειμμα με άλλα θέματα, ο κ. Ελισάφ επανήλθε, έχοντας στα χέρια του απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης του κ. Μπέγκα. Σύμφωνα με αυτό, το οποίο διάβασε στο σώμα, ο κ. Μπέγκας είπε ότι «σήμερα στον Δήμο δουλεύουν συγγενικά πρόσωπα τριών αντιδημάρχων. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα ηθικής». «Αν αυτό δεν είναι μια θλιβερή συκοφαντία, ας πάρει ο καθένας τις ευθύνες του» σχολίασε ο δήμαρχος. 

Για την περίπτωση του γιου του κ. Πήχα, πάντως, δεν υπήρξε ποτέ διάψευση. Σε παλιότερη συνεδρίαση, ο κ. Ελισάφ είχε αιτιολογήσει την πρόσληψη λέγοντας ότι «όλες οι διαδικασίες ήταν ανοιχτές». Η αναφορά σε βόλεμα συγγενικών προσώπων άλλων δύο αντιδημάρχων, φαίνεται ότι ήταν άστοχη. Και πρόκειται για μια αστοχία που τη χρεώνεται η παράταξη του κ. Μπέγκα.

Στις 9.30 η ώρα το βράδυ, η «πρώτη» διά ζώσης συνεδρίαση, που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα, συνεχιζόταν χωρίς να έχει ανοίξει καν η ατζέντα της ημερήσιας διάταξης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back