ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια μικρή «περιοδεία» σε έργα ΕΣΠΑ

Εικόνα του άρθρου Μια μικρή «περιοδεία» σε έργα ΕΣΠΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2017, 18:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Κέντρο Κοινότητας Ζίτσας, το πολυδύναμο κτίριο για τη στέγαση νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων, η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή, επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα στελέχη βρίσκονταν στα Γιάννενα για την επιτροπή παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

Στο πλαίσιο της καλής φιλοξενίας, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου διοργάνωσε επισκέψεις σε συγχρηματοδοτούμενα έργα (η μονάδα για τα απορρίμματα είναι ΣΔΙΤ).

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζίτσας -από τα πρώτα που τέθηκαν σε λειτουργία πανελλαδικά- προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης (σχετικά με προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης) στους ενδιαφερόμενους πολίτες. Ο προϋπολογισμός της συγχρηματοδοτούμενης πράξης ανέρχεται σε 112.320 ευρώ. Κατά την επίσκεψη των στελεχών, έγινε συνάντηση με τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο. Το πολυδύναμο κτίριο για τη στέγαση νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  (με τελικό προϋπολογισμό 5.449.195 ευρώ) αφορά ένα διώροφο κτήριο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (ΒΕΤ) του Πανεπιστημίου, καθώς και την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργικότητά του. Το παρών έδωσε στην επίσκεψη αυτή και η πρόεδρος του Τμήματος ΒΕΤ Αικατερίνη Ψαρροπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back