ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το εργοστάσιο για τα απορρίμματα προχωρά

Εικόνα του άρθρου Το εργοστάσιο για τα απορρίμματα προχωρά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2017, 17:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Είκοσι περίπου χιλιόμετρα μακριά από τα Γιάννενα, στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης, το εργοτάξιο της εταιρίας ΤΕΡΝΑ δουλεύει εντατικά για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων της Ηπείρου.

Την περασμένη εβδομάδα, το υπό κατασκευή έργο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι παραβρέθηκαν στα Γιάννενα για την επιτροπή παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020». Τους συνόδευε η αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη και ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Το συγκεκριμένο έργο κατασκευάζεται με τη μορφή Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου (ΣΔΙΤ), με το Δημόσιο να συμμετέχει με 20 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ. Η σύμβαση, η οποία προβλέπει την κατασκευή μιας μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων (κομποστοποίησης κυρίως) δυναμικότητας 105.000 τόνων ετησίως, υπογράφηκε πριν από μερικούς μήνες, τον Ιούλιο. Η συνολική προθεσμία για την κατασκευή του εργοστασίου είναι 18 μήνες –έχουν περάσει ήδη οι τρεις. Μετά την κατασκευαστική φάση, θα ακολουθήσει η φάση της λειτουργίας για 25 χρόνια από την εταιρία ΤΕΡΝΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back