ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια κωμική όπερα στο πανί

Εικόνα του άρθρου Μια κωμική όπερα στο πανί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2018, 18:40
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tην όπερα των Γκίλμπερτ και Σάλλιβαν «Ο μικάδος» παρουσιάζει στο πανί το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου. Οι προβολές, με ελεύθερη είσοδο, απευθύνονται κυρίως σε μαθητές, αλλά και στο μουσικόφιλο κοινό. Θα γίνουν δε δύο προβολές, στις 10 το πρωί και στις 7 το απόγευμα (για κρατήσεις σχολείων στο τηλ 6948002880 Μαρία Βλάχου).

Η κωμική όπερα «Ο μικάδος» αποτελεί μια παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με την ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή και σε σκηνοθεσία Ακύλα Καραζήση, στο πλαίσιο του κύκλου «Όπερα στο πανί».

Οι δημιουργοί του Μικάδου, πρωτεργάτες της αγγλικής μουσικής κωμωδίας, εμπνέονται από την ατμοσφαιρική Άπω Ανατολή για να συνθέσουν μια κοφτερή σάτιρα των κοινωνικοπολιτικών ηθών του 19ου αιώνα. Στη μαγική πολιτεία του Τιτιπού, όπου ο Μεγάλος Αυτοκράτορας (Μικάδος) είχε απαγορεύσει το κόρτε, οι ερωτύλοι ράφτες γίνονταν δήμιοι για να μην αποκεφαλίσουν… τον εαυτό τους, οι βουλευτές αυτοανακηρύσσονται σε «άρχοντες των πάντων» και τα απαγορευμένα φλερτ ανθίζουν στις πιο απίθανες εκδοχές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back