ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια καθόλου τυχαία αναφορά (στην κα Τατάγια)…

Εικόνα του άρθρου Μια καθόλου τυχαία αναφορά (στην κα Τατάγια)…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2022, 19:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η περιφερειακή αρχή Ηπείρου ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έρχεται να δικαιώσει την ίδια έναντι του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) για τη μεταφορά του υπολείμματος.

Τις εντυπώσεις στην ανακοίνωση κερδίζει πάντως η αναφορά της περιφερειακής αρχής στη δικηγόρο Αθηνών Γεωργία Τατάγια. Η κα Τατάγια αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που κυριαρχούν στην τοπική επικαιρότητα –και δεν είναι καν πολιτικό πρόσωπο. «Για την Περιφέρεια Ηπείρου στο Ανώτατο Δικαστήριο, την υπόθεση- επιτυχώς για μια ακόμη φορά- χειρίστηκε η ηπειρώτισσα δικηγόρος Αθηνών κ. Γεωργία Τατάγια» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στενή συνεργάτης επί πάρα πολλά χρόνια του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, εκπροσωπεί την Περιφέρεια Ηπείρου σε πολλές υποθέσεις στα δικαστήρια –δεν απασχολείται με έμμισθη σχέση εργασίας. Τον τελευταίο χρόνο, ιδίως, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής λόγω της νομικής της ενασχόλησης με τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη δικαστική διαμάχη της Περιφέρειας Ηπείρου με την «Αειφορική Ηπείρου», θυγατρική της ΤΕΡΝΑ, η οποία δεν είχε αίσιο τέλος για την πρώτη.

Όπως επίσης (και κυρίως) για την υπόθεση με τις αναθέσεις υποθέσεων στην κα Τατάγια από την Οικονομική Επιτροπή, που οδήγησαν τον πρόεδρο, τον κ. Καχριμάνη, και τα μέλη της τελευταίας σε απολογία ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Από χτες, η φημολογία για παραπομπή του περιφερειάρχη στο Πειθαρχικό με απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βασίλη Μιχελάκη, είναι έντονη. Η παραπομπή του δεν έχει επιβεβαιωθεί, όπως δεν έχει διαψευστεί επίσης, παρά τα δημοσιεύματα.

Η σημερινή αναφορά της περιφερειακής αρχής προφανώς δεν είναι τυχαία. Ο περιφερειάρχης, με αφορμή τη δικαστική έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στηρίζει απόλυτα την επιλογή του να αναθέτει υποθέσεις στην κα Τατάγια, θυμίζοντας την καταγωγή της από την… Ήπειρο και υπογραμμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τις ικανότητες της δικηγόρου.

Το σύνηθες επιχείρημα της περιφερειακής αρχής για τις αναθέσεις στην κα Τατάγια, είναι ο φόρτος εργασίας του νομικού συμβούλου της Περιφέρειας (ένας μόνο…) και το εξειδικευμένο αντικείμενο των αναθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back